Content feed Comments Feed


Yunanistan limanları üzerinden ABD tarafından İsrail’e gönderilmesi planlanan silahların nakli, halkın protesto gösterileri ve yükselen tepkiler sonucunda iptal edildi. Daha önce Yunanistan halkına silah nakliyatını engelleme çağrısı yapan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (PFLP), yayımladığı bildiri ile Yunanistan halkının zaferini selamladı ve tüm dünyaya onların yolunu izleme çağrısı yaptı:

"13 Ocak günü, Yunanistan halkı Filistin halkıyla dayanışma hareketinde, ABD silahlarının Yunan limanları üzerinden İsrail’e gönderilmesini engelleyerek anlamlı bir taktiksel zafer kazandı. ABD ordusu, Yunan halkının, Filistin halkının katillerine silahların gönderilmesinin durdurulması talebiyle seferber olması ve eylemler yapmasının ardından “Atina’nın endişeleri” nedeniyle durdurulduğunu açıkladı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (PFLP), Yunanistan halkını bizim ve Filistin halkının silahların naklini durdurma çağrılarımızı yanıtlamalarından dolayı selamlıyor ve dünyadaki tüm halk güçleri ile ilerici güçleri bu yolu izlemeye, silah nakliyatlarını durdurma, işgalciyi, işgalcinin kurumlarını ve ordusunu mümkün olan tüm yollarla dağıtmaya, engellemeye ve tecrit etmeye davet ediyor.

15 Ocak 2009 günü Yunan eylemciler yüklemenin yapılmasının planlandığı yer olan Astakos Limanı’nda Yunanistan’ın, ABD/İsrail’in Gazze’deki Filistin halkına yönelik savaşına işbirliğini sona erdirmesi talebiyle ve Filistin halkı ve davalarıyla dayanışmalarını ifade etmek amacıyla bir protesto gerçekleştirdiler. Yunanistan hareketi konuyu parlamentoya, sokaklara, her yere taşıdı ve anlamlı bir zafer kazandı."

http://www.pflp.ps/english/?q=greek-people-win-tactical-victory-solidarity-pales adresinde yer alan bildiriden çevrilmiştir.

0 Responses to Yunanistan halkından anlamlı zafer

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi