Content feed Comments Feed


Filistinli ve Lübnanlı direniş gruplarını eğittiği iddia edilen Venezüella, Lübnan ve Filistinli gruplarla bağlantısı olduğunu reddetti.

Venezüella Dışişleri Bakanı Nicolas Maduro, AFP’ye yaptığı açıklamada Filistin’den Hamas ve Lübnan Hizbullahı ile resmi ilişkileri olmadığını belirterek, “İlişkimiz olsaydı pekâlâ söylerdik. Caracas’ın şu anda Müslüman dünyası ile şeffaf bir ilişkisi var” dedi. İsrail gazetesi Haaretz, Pazartesi günü Hamas ve Hizbullah savaşçılarının Venezüella’nın “aktif ve açık” desteğinden yararlandığını iddia etmişti. Devlet Başkanı Hugo Chavez’i sözde destekten sorumlu tutan haberde, Caracas’ın Hizbullah savaşçılarına eğitim sağladığı da iddia edilmişti.

Gazete, haberine kaynak olarak ABD siyasi danışmanları ve yazarları Douglas Schoen ve Michael Rowan tarafından yazılan “Eve Yakın Tehdit: Hugo Chavez ve Amerika’ya Karşı Savaş” isimli kitabı göstermişti. Kitabın yazarlarından Schoen, kitabın piyasaya çıkmasının ardından 14 Ocak’ta, “Chavez uzun süredir kötü bir aktör ve Hamas’ın Gazze Şeridi’nde İsrail’le yaptığı savaşı saldırganca destekliyor. İsrail’in yaptığını soykırım olarak adlandırıyor” diye konuşmuştu.

Eski başkanlık danışmanı Schoen aynı zamanda, ABD Başkanı Barack Obama’nın Venezüella’yı “ait olduğu, terörü destekleyen ülkeler listesine koyacağını” ummuştu.

Nicolas Madura, titizlikle harekete geçiren iddialara karşılık olarak hükümetlerinin “tamamen ve kesinlikle” inanç eşitliğini garanti altına aldığını belirterek, Tel Aviv’in dini inancının arkasına saklanmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=83951&sectionid=351020704 adresinde yer alan haberden çevrilmiştir.

0 Responses to Venezüella, Hamas ve Hizbullah ile bağlantısını yalanladı

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi