Content feed Comments Feed



Dünyanın çeşitli ülkelerinden sosyalist örgütlenmeler, yaptıkları açıklamalarla Filistin halkıya dayanışma içinde oldukları mesajı verirken, İsrail'le işbirliği yapan ABD'nin yanı sıra, ABD'nin Ortadoğu'daki ortakları olan ülkeleri ve katliama sessiz kalan Arap ülkelerini kınadılar.


Yaptığı yazılı açıklama ile Siyonist İsrail varlığının soykırım politikasını yüzlerce sivili katleden barbarca katliam ile keskinleştirdiğini belirten Yunanistan Komünist Örgütü (KOE), “Gazze’nin tamamen ambargo altına alınarak yavaş yavaş imhasına dayanan politika yerini yüzlerce Filistinlinin öldürüldüğü kitlesel katliamlara bıraktı” dedi. KOE, AB hükümetlerinin katliamı izlemeye devam ederek cinayete sessiz kaldıklarına dikkat çekerek, katil ve kurbanı arasında ‘eşit mesafede durma’ politikası izlendiğine dikkat çekti. Yunan hükümetini de ‘şiddet kısırdöngüsü’ şeklindeki saçma mırıldanmaları bırakması çağrısının yapıldığı açıklamada, Filistin halkıyla dayanışma içinde olunduğu mesajı verilerek, birleşik direnişle Siyonist varlığın kurumlarının sarsılabileceği vurgulandı. Açıklama, “Yaşasın Filistin direnişi”, “Kahrolsun Siyonist Neo-Naziler” ve "Soykırımcı İsrail’in elçiliğine Yunanistan topraklarında yer yok” sloganları ile bitirildi.

Pakistan’da bulunan Komünist Mazdoor Kissan Partisi de (CMKP) yaptığı açıklamada Siyonist İsrail devletinin ABD’nin açık işbirliği ile katliama devam ettiği, İsrail’in ırkçı ve sömürgeci bir devlet olduğu ifade edildi. CMKP, Arap ülkelerinin yöneticilerini de kınayarak, “CMKP aynı zamanda, kendi ülkelerinin işçi sınıfına karşı ABD emperyalizmi ve Siyonizm ile aynı safta duran Arap ülkelerinin yöneticilerini korkakça tavırlarından dolayı kınıyor. Refah sınır kapısını Filistinli mültecilerin ve insani yardım ekiplerinin geçişine kapatan Hüsnü Mübarek’in alçakça rolü Filistin halkının ıstıraplarını arttırmaktadır” denildi.

Halkların Uluslararası Mücadele Birliği (ILPS) adına Uluslararası Koordinasyon Komitesi Başkanı Prof. Jose Maria Sison imzasıyla yapılan açıklamada ise ABD’nin Siyonistlerin hınçla öldürmesini ve Filistin halkı üzerinde sınırsız ve dokunulmaz biçimde bir yıkım meydana getirmesini sağlamaya hevesli olduğuna dikkat çekildi. ABD’nin, İsrail’i Ortadoğu üzerindeki emperyalist hegemonyası için “köprübaşı askeri”, bölge ülkelerine yönelik tehdit ve şantajın platformu olarak kullandığının vurgulandığı açıklamada, “Biz aynı zamanda İsrail’i doğrudan ya da dolaylı destekleme konusunda ABD ile işbirliği içinde olan, bölgenin petrol kaynaklarını ABD petrol devlerine devreden ve Filistin, Arap ve diğer Ortadoğu halklarının direnişlerini bastıran Ortadoğu devletlerini de eleştiriyor ve kınıyoruz” denildi.

http://www.pflp.ps/english/ adresinden derlenerek çevrilmiştir.

0 Responses to Sosyalist örgütlerden Filistinle dayanışma mesajları

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi