Content feed Comments Feed

Yeşiler Partisi’nin Kasım ayında gerçekleştirilen ABD Başkanlık Seçimleri’ndeki başkan adayı ve aynı zamanda ülkenin ilk siyah kadın başkan adayı olan Cynthia McKinney, ABD Devlet Başkanı Barack Obama’ya yazdığı bir mektupla, tutuklu politik aktivist-Kızılderili Leonard Peltier’e geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen saldırıya dikkat çekti ve Peltier ile birlikte tüm politik tutsakların serbest bırakılmasını istedi:

“Sayın Başkan, geciktirilmiş adalet reddedilmiş adalettir. Leonard Peltier’in ailesi, Peltier’in tutukluyken acımasızca dövüldüğünü bildirdi. Peltier, serbest bırakılmalı. O, adaletsizliğin ve cezaevinde kötü muamelenin evrensel sembolü haline geldi. 1970’lerde tutuklanan Peltier’e hiçbir zaman adil yargılama yapılmadı. Şimdiye kadar örnek bir mahkum oldu. Nisan ayında şöyle yazmıştı: “Ölmek için yatmak veya yaşamak için ayağa kalkmak seçenekleri sunulduğunda biz yaşamayı seçtik. Peltier’i yaşatın. Lütfen Leonard Peltier’i derhal serbest bırakın.”

Başkan Obama’ya verdiği umudu ve söz verdiği değişimi gerçekleştirmesi için mesaj yollamak kolay. Şimdi bizim için eylem zamanıdır.

Maalesef, Başkan şimdiden Pakistan’da devam eden bombalamaya izin veren bir emri imzaladı ve Afganistan için söz verdiği asker artışına başlanıyor. Bunun hepimiz için anlamı daha fazla savaştır.

Eğer gerçek ve devamlı bir barışa sahip olacaksak, bu şimdiden netleşmeli ki bunu, seçim tercihlerimizi bize sadece birinin sunulduğu çok yönlü ve son derece düzenlenmiş halkla ilişkiler kampanyalarına hapsederek kazanmayacağız. Gerçek ve devamlı bir barış ancak adaletle gelecektir. Peltier, Mumia (Abu Jamal), Sundiata (Acoli), Mutulu (Shakur), Imam El-Amin, Porto Rikolu politik tutuklarımızı ve daha birçoğunu içeren politik tutuklularımızı serbest bırakmak, sadece adalet ve ülkemizin şiddetle ihtiyaç duyduğu uzlaşma yolunda bir teminattır.

http://www.independentpoliticalreport.com/2009/01/cynthia-mckinney-president-obama-let-leonard-peltier-live/ adresinde yer alan açıklamadan yararlanılarak çevrilmişti.

Leonard Peltier’e yapılan saldırıya dair kardeşinin yazdığı açık mektup için:

http://www.gercegingunlugu.blogspot.com/2009/01/leonard-peltiere-cezaevinde-saldr.html

0 Responses to Cynthia McKinney: Başkan Obama, Peltier’i yaşatın!

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi