Content feed Comments Feed

FHKC'den BM'ye kınama

6 Ocak 2009 Salı


Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, BM'nin ABD baskısı karşısındaki acizliğini yayımladığı bir bildiri ile kınadı. Bildiride, BM'nin ve "uluslararası toplumun" İsrail saldırılarının baş destekçisi ABD'nin baskılarına boyun eğdiği vurgulanırken bölge devletlerinden de Filistin halkının tarafında durmaları istendi:


"Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (PFLP), Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ABD baskısına teslim olmasını şiddetle kınıyor:

PFLP, ABD’nin 3 Ocak 2009’da BM’de bir kez daha İsrail’in vahşi saldırganlığını durdurmaya yönelik herhangi bir eylemde bulunulmasını engellemesini kınıyor.


ABD, vahşi, suçlu ve savaş suçluları tarafından yönetilen sömürgeci bir imparatorluk devletinden beklendiği biçimde, ABD Başkanı George W. Bush’tan BM Büyükelçisi Zalmay Khalilzad’a kadar emperyalist kampın başı ve Filistin halkı üzerinde düşmana çalışan silahları olarak hareket etti.

ABD, Gazze’de Filistin halkına karşı kullanılan önemli miktarda silahı sağlıyor ve finanse ediyor. Siyonist sömürgeci işgalcileri stratejik ortağına sunduğu çok geniş miktarda ekonomik ve politik desteğe ek olarak F-16 uçaklarıyla, Apaçi helikopterleriyle, en gelişmiş silahlarıyla destekliyor.

ABD tarih boyunca BM Güvenlik Konseyi’nde halkımıza karşı uygulanan Siyonist işgal gaddarlıklarını durdurmaya, Filistin’in haklarını vermeye ve saldırı altındaki halkımızı korumaya yönelik uluslararası eylemleri engellemek için tekrar tekrar zamanı kullandı. Tüm dünyanın, dünyanın dört bir yanındaki şehirlerdeki kitlelerden BM zeminine kadar her yerde İsrail’i kınamasına rağmen, ABD Siyonizm’in ve emperyalizmin tarafı olduğunu kanıtlayarak tekrar veto hakkını kullandı.

3 Ocak 2009’da halkımıza yönelik saldırganlığın kesilmesini talep edecek BM önergesini bir kez daha veto gücünü kullanarak engelledi. Okulları, camileri, üniversiteleri, belediye binalarını bombalayan kanlı ve vahşi işgalcinin ellerinde ABD tarafından üretilerek verilmiş silahlarla öldürülmüş yüzlerce Filistinlinin karşısında, ABD suçları durdurmaya yönelik uluslararası eylemleri engellemek için direniyor.

ABD ve onun rolü hakkında hiçbir yanılsamamız yok. ABD, önde gelen emperyalist güç ve İsrail’in önde gelen stratejik ortağıdır ve kendisi Arap anayurdundaki halkları baskı altında tutan vahşi rejimleri desteklemeyi denediği gibi Irak’taki vahşi işgalin canice rejimi ile bağlantılıdır.

Dünya halkları ve gerçekten ABD halkı gösterilerle, eylemlerle Filistin halkıyla ve Gazze’nin direnen, kuşatılmış halkıyla olduğunu belli etmeli. Lübnan’da sergilenen direniş gibi, Irak’ta, Afganistan’daki direniş ABD ve İsrail’in fetih ve işgalde başarılı olamayacaklarını günden güne kanıtladı. Arap anayurdunda kitleler sokakları sallıyor ve Mısır gibi bölgedeki ABD temsilcilerini emperyalist efendilerine itaat etmeyi kesmesini, Gazze halkını desteklemesini istiyor.

Ve Gazze’deki Filistin direnişi sürüyor, halkımızın ve amacımızın bastırılamayacağını, öldürülemeyeceğini ve onların vahşiliklerine, caniliklerine rağmen, sözde uluslararası toplumun resmi kayıtsızlığı karşısında galip geleceğimizi kanıtlamak için sürecek…

Zafere doğru!"

0 Responses to FHKC'den BM'ye kınama

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi