Content feed Comments Feed


İsrail ordusunun filistin direnişinin önderlerine yönelik suikast girişimlerine bir yenisi daha eklendi. İsrail güçleri, FHKC Merkez Komite Üyesi Jamil Mizher'in evine düzenlenen hava saldırısında başarısız olurken, FHKC tarafından saldırıya dair yapılan açıklamada ofislerine de saldırı düzenleyen İsrail'in amacının "önderlik, savaşçılar ve halk arasındaki iletişimi kesmek" olduğu belirtildi:

"Düşman, Yoldaş Jamil Mizher’e karşı suikast denemesinde başarısız oldu.

4 Ocak 2009 günü düşman suikast kampanyasının bir parçası olarak, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Merkez Komitesi Üyesi Yoldaş Jamil Mizher’i hedef alarak iki evi bombaladı. Bu ev bombaları Filistin direnişinin önderliğini hedeflemektedir.

Evler boştu ve Yoldaş Mizher’in ailesi güvende. FHKC, önderlerine yönelik bu saldırıyı yeni bir İsrail savaş suçu sayarak bu türden iğrençliklerin cepheyi ve onun önderliğinin direnişe destek olma ve direnme sorumluluğunu arttırdığını belirtiyor. Düşman aynı zamanda hava saldırıları ve bombalarla FHKC ofislerini de hedef aldı.

FHKC’nin silahlı kanadı Abu Ali Mustafa Tugayları komutanları, bu operasyonun amacının önderlik, savaşçılar ve halk arasındaki iletişimi kesmeyi amaçladığını söyledi ve İsrail’in suikast kampanyası ile evleri hedeflemesinin ne hiçbir şekilde başarılı olabileceğini ne de direnişin iletişimini parçalayabileceğini belirtti.

Şunu da belirtmek gerekiyor ki, düşman içinde ailelerin yer aldığı direniş liderlerinin evlerinden 10’unu hedef alarak onları katliamda öldürdü.

FHKC, bir kez daha İsrail’in halkımıza karşı suçların direnişimiz, davamız ve zafer kazanma kararlılığımız sonucunda başarılı olamayacağını tekrarlıyor."

0 Responses to FHKC önderine suikast girişimi başarısız oldu

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi