Content feed Comments Feed

FMLN adayı güvence verdi

27 Ocak 2009 Salı


El Salvador’daki Farabundo Marti Ulusal Kurtuluş Cephesi (FMLN) lideri Mauricio Funes, başkanlığı kazanması halinde Salvador medyasına karşılıklı saygıya dayanan pürüzsüz ve açık ilişki önereceğini söyledi. Funes, “Medyayla ilişki kurmak için ideolojik yakınlık talep etmiyorum. Haber organlarının kendi editoryal çizgisine sahip olma hakkına sahiptir” diye konuştu. Funes, La Prensa Grafica gazetesine bazı haber organlarıyla anlaşmazlıklarının sahiplerince yapılan açıklamalara cevaben olduğunu, editörleri ya da köşe yazarları ile olmadığını açıkladı.

El Diario de Hoy gazetesinin sahibinin tavırlarının saldırgan olduğunu, ideolojik farklılıktan kaynaklanmadığını ifade ederek, Salvador’daki yayın yönelimlerine saygı duyacağının altını çizdi ve onlardan “editoryal veya ideolojik yakınlık” talep etmeyeceğini vurguladı.

Nitekim açıklamalarına göre “herhangi bir haber organına editoryal çizgisi için ayrıcalık tanımayacak”.

Özel anketçiler tarafından gerçekleştirilen anketlerde, gazeteler ve akademik kuruluşlar eski gazeteci Funes’in 15 Mart 2009’daki seçimler öncesinde favori olduğu konusunda hemfikir oldu.

Funes’in başkanlığını yürüttüğü Farabundo Marti Ulusal Kurtuluş Cephesi (FMLN), 10 Eki 1980 tarihinde solcu gerilla örgütlerinin şemsiye örgütü olarak kuruldu. El Salvador’daki iç savaşın sona ermesi ve 1992’de barış anlaşmasının imzalanmasının ardından FMLN birlikleri tefsiye edildi ve örgüt yasal bir parti haline geldi. FMLN şu anda ARENA Partisi ile birlikte El Salvador’un önde gelen iki partisinden biri. 2004 ve 2005 yılında FMLN’den ayrılan bir grup üye ve Yasama Meclisi üyesi, FMLN’nin kendisini merkezde ve merkezin solunda tanımlamasını eleştirerek Demokratik Devrim Cephesi (FDR) isimli partiyi kurdu. FDR ise kendisini FMLN’nin devrimci mirasının parçası olarak tanımlıyor.

http://www.plenglish.com/article.asp?ID={98E08187-B4E9-4AF1-988C-1C206F2566DA})&language=EN adresinde yer alan haberden çevrilmiştir.

0 Responses to FMLN adayı güvence verdi

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi