Content feed Comments Feed

FHKC'den Chavez'e selam

9 Ocak 2009 Cuma


Flistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez'i İsrail Büyükelçisini ve elçilik çalışanlarını ülkesinden kovmasından dolayı selamlayarak tüm dünya ülkelerine Chavez'in izinden gitme çağrısında bulundu:

FHKC, Venezüella’yı İsrail büyükelçisini kovmasından dolayı selamlıyor

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez’i ve Venezüella halkını, İsrail Büyükelçisi Shlomo Cohen’i diğer altı elçilik personeli ile birlikte, Filistin halkıyla dayanışmalarını göstermek ve Gazze’deki İsrail katliamlarını protesto etmek amacıyla kovmasından dolayı selamladı.

Venezüella bu eylemi, Filistin halkın karşı suç işleyen İsrail rejimini izole ve teşhir etmek için gerçekleştirdi. Chavez, televizyonda yaptığı konuşmada İsrail Devlet Başkanının ABD Devlet Başkanı ile birlikte Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’nde yargılanması gerektiğini söylerken Filistin halkına yönelik saldırıya dair uluslararası suskunluğu kınadı. Chavez, İsrail katliamlarını kınadı ve işgal ordusunu “ödlekler” olarak adlandırdı.

FHKC, Venezüella’nın eylemini selamlayarak bunu Venezüella’nın ABD emperyalizmi, uluslararası adaletsizlik karşısındaki duruştaki liderliğinin ve mücadele içinde olan dünya halklarıyla dayanışmasının örneği olarak kabul etti.

FHKC ayrıca buna benzer eylemlerin tüm dünyada yinelenmesi ve İsrail büyükelçilerinin Kahire, Amman ve de bütün Arap, Müslüman başkentlerinden, tüm dünya başkentlerinden kovulması, işgal devleti için bütünlüklü ve toplu bir izolasyon, boykot, uluslararası dışlama çağrısı yaptı.

Bunu yanı sıra Venezüella Dışişleri Bakanı da İsrail’i BM okulunu vurarak 43 Filistinliyi öldürmesinden dolayı kınadı, ABD ve İsrail’in Filistin halkına yönelik cinayetlerinden dolayı soykırım yapmak ve modern Nazi devleti kurmaktan sorumlu tutulmalarını istedi.

http://www.pflp.ps/english/?q=pflp-salutes-venezuela-its-expulsion-israeli-ambas adresinden çevrilmiştir.

0 Responses to FHKC'den Chavez'e selam

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi