Content feed Comments Feed



Teşekkürler Araplar, teşekkürler Müslümanlar, teşekkürler ‘Hatalı’ Birleşmiş Milletler. Mesajınız alındı…

"Herhangi bir yerdeki adaletsizlik her yerdeki adalet için tehdittir. Birini doğrudan etkileyen her neyse, hepsini dolaylı etkiler."

Martin Luther King

"Bugün, oğlum ve kızımla birlikte Gazze’deki gelişmeleri alternatif haber kaynaklarından yakından izlerken, Kuzey Gazze’deki Birleşmiş Milletler Filistin Mültecileri İçin Yardım ve Çalışma Dairesi (UNRWA) okulunda düzinelerce insanın ölümüne neden olan katliamı görüp şoka girdim. Okul, yerinden edilmiş, sınır duvarının yakınında konumlanmış evlerini can güvenliklerinden endişe ettikleri için terk etmeye zorlanmış Filistinlilere ev sahipliği yapıyordu.

Bina sakinleri okulun sınıflarında ve koridorlarında yaşıyorlardı. Bizim Sağlık İşleri Komiteleri Birliği (UHWC) hastanesi Al-Awda, 10 ceset ve 4’ünün durumu ağır olduğundan yoğun bakım servisine kabul edilen 10 yaralıyı kabul etti.

Bugün, Gazze’de öldürülen yurttaşların sayısı çarpıcı biçimde arttı, çünkü Zeitoun çevresindeki bir binanın İsrail’in savaş uçakları tarafından hedeflenerek bombalanmasının ardından çökmesi sonucunda aralarında yaşları 1 ile 12 arasında değişen 6 çocuğun da bulunduğu Daila ailesinin 13 ferdi öldü.

Daila ailesinin yaklaşık 40 ferdi 4 katlı binada yaşıyordu ve hepsi üst katların bir bomba ile vurulması korkusuyla zemin katta toplanmıştı. Bir savaş uçağından atılan füze binanın çökmesine neden oldu. Kurtarma ekipleri enkaz altında saatlerce cesetleri ve sağ kalanları aradı.

Uluslararası toplumun değerleri son derece sahte. Hayatımızda kazanmayı denediğimiz her ne ise manipule edilmiş insanların kafalarında üretilmiş yanılsamalar olduğu kanıtlanıyor. ‘Demokratik’ ülkeler İsrail gibi askeri sistemle yönetilen bir ülkeye on yıllardır kayıtsız şartsız destek verdikçe dünyadaki birçok haksızlık devam ediyor. Bu durum durmaz ve devam ederse er ya da geç biz de bu türden bir felaketin içine çekileceğiz."

Dr. Yousef Mousa

Sağlık İşleri Komiteleri Birliği İkinci Başkanı

0 Responses to Dr. Yousef Mousa: Teşekkürler Araplar, Müslümanlar...

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi