Content feed Comments Feed


Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin silahlı kanadı olan Abu Ali Mustafa Tugayları tarafından yapılan bir açıklamayla İsrail işgali ve katliamları devam ettikçe roket saldırılarının da süreceği belirtildi. Tugaylar, İsrail güçlerinin yoğun direniş karşısında ilerlemeyi başaramadığını vurguladı:

"Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin (FHKC) silahlı kanadı Abu Ali Mustafa Tugayları, işgalcilere karşı direnişin ve askeri eylemlerin 8 Ocak2009 tarihinde de devam ettiğini bildirdi. Tugaylar, Kfar Azza’yı Sumoud füzeleri ile bombalarken akşam saatlerinde de Sderot’u iki adet Grad roketi ile vurdu. Tugaylar eve tüm direniş güçleri işgal güçlerinin büyük direniş ve çatışmalarla karşılaşarak ilerlemeyi başaramadığını belirtti.

Filistin direniş gruplarının hepsi işgalcilere çok sayıda roket attıklarını ve işgal altındaki bölgelerdeki çok sayıda hedef konusunda yüksek düzeyde koordinasyon içinde olduklarını belirtti. Gazze’nin her yanında sertleşen çatışmalarda şu ana kadar 23 işgal askeri öldürülürken 115’i de yaralandı.

Güney Lübnan’dan ateşlenen iki Katyusha roketi ise Filistin’in 1948 yılında işgal edilen komşusu Nahariya’yı vurdu. Medya kaynakları roketlerin 5 kişinin yaralanmasına neden olduğunu açıkladı. 2006 yılından bu yana Güney Lübnan’dan ateşlenen ilk roketlerin sorumluluğunu hiçbir grup üstlenmedi. Saldırının ardından İsrail okulları kapatırken sığınakları açtı.

Ağır saldırılar karşısında devam eden direnişi yayımladığı bir bildiriyle yorumlayan Abu Ali Mustafa Tugayları, direnişin tüm işgal planlarının Filistin halkının birleşik güçlerince vurularak başarısızlığa uğratılmasına kadar süreceğini belirtti ve hedeflerinin direniş roketlerini durdurmak olduğunu iddia eden işgal güçlerinin tamamen başarısız olması için, işgal sürdükçe roketlerin de süreceğini vurguladı."

http://www.pflp.ps/english/?q=pflp-forces-resistance-continues-face-ongoing-mass adresinden çevrilmiştir.


0 Responses to FHKC güçleri: Devam eden katliamlar karşısında direniş sürüyor

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi