Content feed Comments Feed


Tunus'ta Mohamed Bouazizi isimli üniversite mezunu seyyar satıcı gencin 17 Aralık'ta kendini yakarak intihar etmesiyle başlayan ve işsizliğe, yoksulluğa karşı bir ayaklanma şeklini alan protesto gösterileri Cumartesi günü katliama dönüştü. Tunus'ta dün gerçekleşen gösterilerde en az 20 gösterici polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

Başkent Tunus'un 200 km. güneybatısında bulunan Tala şehrindeki protesto gösterilerinde polis tarafından kalabalığa açılan ateş sonucu 6 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı. Kasserine eyaletindeki gösterilerde de 14 kişi öldürüldü.

AFP'ye konuşan Belgacem Sayhi isimli sendikacı öğretmen, Tala kentinde ölenlerin 17 ila 30 yaş arasında olduğunu ve ölümlerin polis tarafından göstericilere açılan ateş sonucu gerçekleştiğini ifade etti. Tala'dan bir görgü tanığı, hastaneye getirilen 6 yaralının durumunun kritik olduğunu ve eyalet başkenti Kasserine'deki hastanelere sevk edildiklerini söyledi. Kasserine'den adını vermeyen bir başka görgü tanığı ise öldürülenler arasında 12 yaşındaki bir çocuğun da olduğunu belirtti. Kesin olmamakla birlikte Miknassi kentinde de Chihab Alibi ve Youssef Fitouri isimli iki göstericinin polis tarafından öldürüldüğü bilgisi mevcut.

Tunus'ta gösteriler başlayıncaya kadar "hükümet güdümünde" olduğu belirtilen Tunus Genel Emek Sendikası da (UGTT), gösterileri destekleyen eylemler ve açıklamalar yapmaya başladı. AFP'ye konuşan muhalif ekonomistlerden Mahmoud Ben Romdhane, UGTT'nin bu tavrına dair, "UGTT, halkın isteklerine katılarak ve sosyo-ekonomik ve politik taleplerini destekleyerek büyük bir geri dönüş yapıyor" ifadelerini kullandı.

Paris polisi ise, şehirde bulunan Tunus Konsolosluğu'nda bu sabah (Pazar) saatlerinde "hafif hasara neden olan" küçük bir patlamanın meydana geldiği bilgisini verdi.






Uyarı: Aşağıda yer alan Sidi Bouzid'deki hastaneden görüntüler rahatsız edici içerik barındırmaktadır.




Not: Çeşitli haber kaynaklarından derlenerek çevrilmiştir.

0 Responses to Tunus'ta isyan katliama dönüştü

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi