Content feed Comments Feed


Sina Yarımadası’ndaki Sheikh Zowayed kentindeki protestolarda Mohamed Atef isimli göstericinin başından vurularak hayatını kaybetmesi ile birlikte Mısır’da Salı gününden bu yana devam eden protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye yükselirken, protestoların öncülerinden olan 6 Nisan Gençlik Hareketi, Mısır halkına Cuma namazı sonrasında kitlesel gösteri çağrısında bulundu. Hareket tarafından yapılan çağırıda, tüm Mısırlılar Cuma günü “tiranlığı yenmek için el ele sokağa çıkmaya” davet edilirken, “Bugün hedeflerimize daha yakınız. Halkın arzusu hükümeti devirmektir. Zafer vakti yaklaşıyor” denildi. Açıklama, şu ifadelerle devam etti:

“Yetkililerin yaptıklarına rağmen taleplerimizde ısrarcı kalacağız. Bizi durduramayacaklar. Yurttaşlara yönelik zorbaca davranışları, diktatörlüğün ve adaletsizliğin sonunun yaklaştığının kanıtı. Hareket eylemcilerinin ve ülke çapında hapsedilen gençlerin selametinden, güvenlik güçleri sorumludur. İçişleri Bakanlığı’nı tutuklananları hemen serbest bırakmaya çağırıyoruz.”

6 Nisan Gençlik Hareketi, polisleri de işkence etmemeleri konusunda uyarırken, “sonunda halkın onları işledikleri suçlar için cezalandıracağını” belirtti.



Öte yandan Mısır Kıpti (Mısırlı Hıristiyan) Ortodoks Kilisesi , Kıptilere protestolara katılmama çağrısı yaparken, “medeni biçimde barışçıl protestolara katılanları” durdurmayacağını belirtti. İsmini açıklamayan kilise yetkilisi, şu ana dek gösterilere katılan birçok Kıpti’nin gözaltına alındığını ifade etti. Buna karşın Kıpti diasporası ise protestolara desteğini açıkladı. ABD Kıpti Birliği Başkanı Michael Mounir, kilisenin gösterilere katılmama çağrısını reddederken, protestocuların taleplerinin tüm Mısırlılar için olduğunu dile getirdi. İsviçre’de yaşayan bir Kıpti aktivist olan Ezzat Boules ise kilisenin çağrısını tasvip etmeyerek, bu tür çağrıların Kıptileri toplumdan izole edebileceğini vurguladı.

Ülkedeki en büyük muhalif örgüt olan ve Salı günü Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda düzenlenen ve yoğun çatışmaların yaşandığı gösterilere katılmadığını belirten Müslüman Kardeşler de Cuma günü yapılacak gösterilere katılacağını açıkladı.





Not: Çeşitli haber kaynaklarından derlenerek çevrilmiştir.

0 Responses to Cuma, Mübarek'in son günü mü olacak?

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi