Content feed Comments Feed

Viva Palestina organizatörlerinden İngiliz milletvekili George Galloway, Gazze’de Avrupa Birliği (AB) yaptırımlarını ihlal etmekten mahkum edilemeyeceğini söyledi.

Viva Palestina konvoyu, 1.5 milyon sterlinden fazla tutan insani yardımı Gazze Şeridi’ndeki Hamas hükümetine teslim etti. Press TV’ye konuşan Galloway, Viva Palestina hareketinin yoksullaştırılmış bir bölge olan Gazze’de nakit para dağıtarak AB tarafından yürürlüğe konulan yaptırımları geçersiz kıldığını belirtti. Lafını sakınmayan milletvekili, Salı günü düzenlenen bir basın toplantısında, “Biz şimdi size 100 taşıt ve bütün muhteviyatlarını veriyoruz. Yaklaşık olarak söylediğim şey için de özür dilemiyoruz. Biz bunları Filistin’in seçilmiş hükümetine veriyoruz” şeklinde konuştu. Galloway İngiliz devletine ve diğer Avrupa devletlerine de seslenerek, “Eğer beni yargılamak istiyorsanız, sizi temin ederim ki beni mahkum edecek hiçbir jüri yok. Onlar sizi mahkum edecekler” dedi.

Pazartesi günü Refah Sınır Kapısı’ndan geçerek Gazze’ye ulaşan konvoy geçen ay Lonrda’dan yola çıkmış, ancak Mısır gizli servisi ile ilişkili saldırganların saldırısına uğradığı Mısır’da duraklamıştı. Buna rağmen konvoy bölgeye yönelik son İsrail saldırısı süresince de sürdürülen 19 aylık İsrail ablukasını kırdı.

http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=88147&sectionid=351020202 adresinde yayımlanan haberden çevrilmiştir.

0 Responses to George Galloway: Beni mahkum edebilecek hiçbir jüri yok

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi