Content feed Comments Feed

Avrupa’daki Tamiller ayakta

17 Mart 2009 Salı

Sri Lanka ordusunun Tamil Elam Kurtuluş Kaplanları’na (LTTE) yönelik operasyonları, dünyanın dört bir yanındaki Tamiller tarafından protesto ediliyor. Brüksel’de bir araya gelen ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu 25 binde fazla Tamil, Avrupa Birliği’ne (AB) LTTE’yi yasaklı örgütler listesinden çıkarması, Sri Lanka hükümetine kuşatılan bölgelere sağlık ve gıda yardımlarının girmesine izin vermesi için baskı uygulaması ve Sri Lanka ordusunun Tamillerin yurdundan çekilmesini talep etmesi çağrısında bulundu. Eylemin organizatörleri AB’yi, LTTE’yi yasaklayarak partiler arasındaki diplomatik dengeyi bozmakla ve Sri Lanka devletinin Tamillere saldırmasına neden olmakla suçladı. Bu arada Cenevre’de bulunan Birleşmiş Milletler (BM) ofisi önünde bir araya gelen 10 binden fazla Tamil de bir protesto gösterisi düzenledi.

Protestocular Brüksel’de düzenlenen mitinge Almanya’dan 110, Fransa’dan 80, Londra’dan 60 ve diğer çevre ülkelerden de 10 otobüs ile katıldı. Bunun dışında binlerce kişi de sadece 3 bin Tamil2in yaşadığı Brüksel’e özel araçlarıyla ve toplu taşıma ile ulaştı. Almanya’dan gelen katılımcıların organizatörlerinden Sujatha Murugathas verdikleri tepkinin çok kuvvetli olduğunu ifade ederek, “Bd du Roi Albert II bölgesinden başlayıp Avrupa Komisyonu’na kadar süren eylem beklediğimizden uzun oldu ve çok sayıda yol tıkandı. Avrupa Komisyonu Genel Merkezi’nde ulaşmamız 4 saatten fazla sürdü ve eylemi saat 17.00’den önce bitirmek için mücadele ettik” dedi.

Gösteri süresince, Sri Lanka ordusu tarafından Vanni’de öldürülen ve yaralanan Tamillerin fotoğraflarıyla donatılmış araçlar da eylemcilere eşlik etti. LTTE lideri Pirapaharan’ın fotoğraflarını taşıyan eylemcilerin ellerindeki dövizlerde de, “Tamillere yönelik Sri Lanka soykırımını durdurun”, “Kurtuluş Kaplanları bizim özgürlük savaşçılarımızdır”, “Kurtuluş Kaplanları üzerindeki yasağı kaldırın”, “Pirapaharan bizim ulusal liderimizdir” gibi ifadeler yer alıyordu.

http://www.tamilnet.com/art.html?catid=13&artid=28746 adresinde yayımlanan haberden özetlenerek çevrilmiştir.

0 Responses to Avrupa’daki Tamiller ayakta

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi