Content feed Comments Feed

Saadet, Mısır devrimini kutladı

23 Şubat 2011 Çarşamba

Hapiste olan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Genel Sekreteri Ahmed Saadet, 20 Şubat 2011’de, Mısır devrimini, başarısını ve Mısır halkının yozlaşmış Mısır rejimine karşı kazandığı zaferi selamladığını ifade ettiği bir mesaj yayımladı.

Saadet, mesajı, kendisini Nafha Hapishanesi’nde ziyaret eden bir Filistinli Mahkûmlar Derneği avukatı aracılığı ile yayımladı. Halen tecritte tutulan Saadet’in, dış dünya ile kısıtlı iletişim olanaklarına sahip ve diğer mahkûm ve aile ziyaretlerinin engellendiği gibi genellikle dışarıdan kitap ve medya araçları da içeri alınmıyor.

Filistinli Mahkûmlar Derneği, Saadet’in Mısır devrimini kutladığını açıklamak için sabırsızlandığını söyledi. Saadet, Mısır devriminin, halkın, bilhassa gençler ve halk sınıflarının azim ve iradesinin zaferi olduğunu, bu ulusal demokratik hareketin, temelini zulüm ve yoksulluğun oluşturduğu, zorbalık yolsuzluğun temel dayanağını oluşturan eski rejimin tüm kurumlarınının tasfiyesi ve denetiminin veto edilmesi, bunun kalıntıları üzeribnde modern demokrasinin kurulması yolunda yönetimin devrilmesiyle işe başladığını söyledi.

Saadet mesajında, bu devrimin en önemli kazanımının biçim ve içeriği özgürlük ve demokrasi ilke ve değerlerine, sosyal adalete dayanan, meşruiyetini Mısır halkının tüm akımlarını kapsayan açık ve adil bir demokratik seçimden alacak olan sivil bir devletin yapılanması olacağını söyledi. Saadet, yeni demokratik Mısır’da, emperyalist küreselleşmenin ekonomik ve politik sistemine bağımlılık zincirlerinin kırılması ve Mısır’ın kültürel ve politik tarihte bir lider olarak rolü ve statüsünün, Arap özgürlük hareketi içinde bir kuluçka makinesi ve Arap halkını birleştirici bir güç olarak yeniden yapılandırılmasında, kitlelerin katılımının önemini vurguladı.

Saadet ayrıca, Tunus ve Mısır halkının zaferlerinin, tüm yozlaşma, zorbalık ve baskı sistemlerinin alaşağı edilmesi için Arap halkının özgürleşmesine büyük etkide bulunmasının doğal olduğunu ve zaferin kendi ulusal meselelerinin çözülmesinde de büyük ve olumlu etkileri olacağını söyledi. Saadet, Filistin halkının şimdi bölünme ve işgali alt etmesi ve Filistinlilerin meclisini, özellikle de Filistin Kurtuluş Örgütü’nü yeniden inşa etmesi için ulusal birliğe erişmesi gerektiğini sözlerine ekledi.


http://www.pflp.ps/english/?q=comrade-saadat-celebrates-egyptian-revolution-and- adresinde yayımlanan mesajdan çevrilmiştir.

0 Responses to Saadet, Mısır devrimini kutladı

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi