Content feed Comments Feed


Bahreyn’de, 1970’li yıllarda yüzde 40’lık bir parlamenter güce sahip olan ve daha sonrasında illegal ilan edilen, 2002-2006 yılları arasında ise parlamentoda üç temsilci bulunduran Marksist-Leninist çizgideki Bahreyn Ulusal Kurtuluş Cephesi’nin şu anki yasal şemsiye örgütü olan İlerici Demokratik Forum, yaşanan polis saldırısının ardından bir açıklama yaparak dayanışma çağrısında bulundu:


Değerli yoldaşlar,

Güvenlik güçleri, Bahreyn’in başkenti Manama’da protestoların merkezi olan İnci Meydanı’na bugün şafak vakti baskın yaptılar ve göstericileri dağıtmak, meydanı ele geçirmek için gerçek mermilerin de dahil olduğu her türlü gücü kullandılar.

Bu durum, en az 5 kişinin ölmesine ve yüzlercesinin de yaralanmasına neden oldu. Aynı zamanda yaralıların ve şehitlerin götürülmesi gereken Süleymaniye Hastanesi’ni de kuşattılar. Bahreyn halkınnı protestoları kelimenin tam anlamıyla barışçıldı.

Reforma, sosyal adalete ve yürütme organıyla müzakereye çağırıyoruz. Video görüntüleri, plastik mermi ve gaz bombası yağmuru altındayken slogan atan barışçıl kalabalığı gösteriyor.

Gece saat 01.00’e kadar her şey normaldi, ancak kalleş güvenlik güçleri aralarında kadın ve çocukların da olduğu protestoculara saldırdı, yabancı medya muhabirlerini dövdü ve kameralarına el koydu.

Güvenlik güçleri hâlâ birtakım köylerin girişlerini tutuyor ve evleri arıyor.

Bizim gördüğümüz Bahreyn’in farklı bölgelerine yerleştirilen onlarca tank ve Suudi ordusunun kullanılacağına dair haberler veriliyor.

Sizi, 18 Şubat 2011 Cuma günü saat 15.00’te Bahreyn elçilikleri veya Birleşmiş Milletler temsilcilikleri önünde protesto gerçekleştirme çağrıları yapmaya ve ülkenizdeki Bahreyn elçilikleri ve uluslararası kuruluşlara protesto mesajları göndermeye davet ediyoruz.

Şu günlerde Bahreyn halkının ihtiyaç duyduğu şey, gaddar rejime karşı müdadele etme cesaretidir.

Hussein Ureybi
İlerici Demokratik Forum Dış İlişkiler Genel Kordinatörü



http://www.counterfire.org/index.php/news/173-news/10273-call-for-solidarity-from-bahrains-democratic-progressive-forum adresinde yayımlanan açıklamadan çevrilmiştir.

0 Responses to Bahreynli sosyalistlerden dayanışma çağrısı

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi