Content feed Comments Feed

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan London School of Economics (LSE) öğrencileri, okullarının Muammer Kaddafi yönetimiyle ilişkilerini protesto etmek ve Libya halkıyla dayanışmalarını göstermek amacıyla okulun üst yönetim yemekhanesini işgal ettiler.

Öğrenciler, okul yönetiminin bir açıklama yayımlayarak Muammer Kaddafi yönetiminin ve LSE mezunu olan oğlu Saif Kaddafi’nin gaddarlığını kınamasını talep ediyorlar. Öğrenciler aynı zamanda Saif Kaddafi’nin mezuniyetinin geçersiz sayılmasını ve Kaddafi Uluslararası Yardım ve Kalkınma Vakfı’ndan alınan yıllık 1.5 milyon sterlinlik bağışın reddedilmesini istiyor. Öğrencilerin bir başka talebi ise yönetimin gelecekte baskıcı rejimlerden yardım ve bağış almayacağının sözünü vermesi.

Okulun ikinci sınıf öğrencilerinden Niamh, Kaddafi yönetiminin eylemlerini kimsenin hoş göremeyeceğini ve üniversite yönetiminin insanları sakinleştirmek için sadece açıklama yapmasının yeterli olmadığını belirterek, “Verilen para kanlı para, bu hiçbir zaman LSE’nin parası değildi. Para, Libya halkına geri verilmeli” dedi.

Öğrenciler, arkadaşlarını kendilerine katılmaya çağırırken, İngiltere’de öğrenim hakkını savunmak için bu Perşembe yeni bir eylem günü düzenlenecek.

LSE öğrencileri daha önce de İsrail’in Gazze kuşatmasına karşı Filistin halkına destek vermek amacıyla işgal eylemi düzenlemişlerdi.


http://www.socialistworker.co.uk/art.php?id=24022 adresinde yayımlanan haberden yararlanılarka hazırlanmıştır.

0 Responses to LSE, Libya halkına destek için işgal edildi

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi