Content feed Comments Feed

FHKC, Libya halkını destekliyor

22 Şubat 2011 Salı


Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Muammer Kaddafi yönetiminin Libya halkına yönelik uyguladığı katliamı kınadı. FHKC, “kahraman Libya halkına karşı gerçekleştirilen bombardıman ve katliama hemen bir son verilmesini" talep ederek göstericilerin Kaddafi yönetimi tarafından öldürülmesini kınadı. Açıklamada, Libya halkının ve onların haklarının korunması istenirken, Libya halkının ve Arap kitlelerin özgürlük, insani ve ulusal onur, demokrasi, sosyal adalet taleplerinin ve çürüme ve diktatörlüğe karşı kavgalarının FHKC tarafından desteklendiği vurgulandı. Açıklamada, ilgili uluslararası kuruluşlara, Libya sokaklarında halkın kanının dökülmesini durdurmaları için acilen harekete geçmeleri çağrısı yapılırken, “Cani yönetim, yurdun ve insanlarının esareti pahasına kendi iktidarından ve dirliğinden başka bir şey düşünmüyor” denildi.

Cephe, herkesi Libya halkıyla dayanışmaya çağırırken, bütün demokratik kitle örgütlerini, ulusal ve İslami güçleri Cuma günü Ramallah’taki Manara Meydanı’nda yapılacak olan Libya halkına ve Arap kitlelere destek gösterisine davet etti.


http://www.pflp.ps/english/?q=pflp-condemns-gaddafi-regimes-massacres-against-li adresinde yayımlanan metinden yararlanılarak hazırlanılmıştır.

0 Responses to FHKC, Libya halkını destekliyor

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi