Content feed Comments Feed

Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı Aksa Tufanı operasyonu ve ardından başlayan İsrail’in Gazze saldırısına dair bir açıklama yapan İsrail Demokrat Kadınlar Hareketi, İsrail hükümetini ‘faşizm yanlısı bir rejim’ olarak tanımlayarak çatışmaların ancak iki devletli çözümle sona erebileceğini vurguladı. 


İsrail Demokrat Kadınlar Hareketi, İsrail ve Gazze Şeridi'ni hedef alan askeri operasyonların artmasından ve hem Filistinli hem de İsrailli masum insanların trajik bir şekilde hayatını kaybetmesinden duyduğu derin endişeyi ifade eder.

Hareket, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail’e önemli miktarda silah fonu tahsis etmesini ve Akdeniz bölgesinde donanma gemilerinin konuşlandırılmasını şiddetle eleştirmektedir.

Diplomatik bir çözüme ihtiyaç vardır ve bu, kan dökülmesinden tek çıkış yoludur.

7 Ekim'de başlatılan kanlı saldırı, İsrail hükümetinin Gazze Şeridi'ne yönelik ısrarlı ablukasına ve Filistin topraklarındaki yasadışı işgaline bir tepkiydi.

Hamas, koordineli bir saldırı başlatarak İsrail'e binlerce roket atarken, militanları da İsrail kasabalarına ve kırsal köylerine sızdı.

Saldırı sonrasında 70'ten fazlası asker olmak üzere 700'ün üzerinde İsrailli hayatını kaybetti ve 2.400'den fazla kişi de yaralandı.

Gazze'de ise İsrail bombardımanları nedeniyle en az 560 Filistinli yaşamını yitirdi, 2.900'den fazla kişi de yaralandı.

Farklı medya platformlarında görüntülerini gördüğümüz, aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu İsrailli sivillere yönelik korkunç saldırılar son derece üzücüdür. Bütün aileler evlerinde öldürüldü ya da esir alındı.

Hareketimiz, esir tutulan kadın ve çocukların durumundan özellikle endişe duymaktadır.

Uluslararası toplumu, başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere, hukuksuz bir şekilde esir tutulan İsrailli ve Filistinli tüm sivillerin derhal serbest bırakılması için ilgili tüm taraflara baskı yapmaya çağırıyoruz.

Masum sivillere yönelik her türlü saldırıyı şiddetle kınıyor ve karşısında duruyoruz. Ancak bunun Filistinli sivilleri de kapsadığını açıkça ifade ediyoruz ki bu, İsrail hükümeti tarafından paylaşılmayan bir tutumdur.

Bu trajik olayları, devam eden işgal, Gazze ablukası ve yerleşimcilerin Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki günlük ihlalleri bağlamında analiz etmek çok önemlidir.

Bu tırmanışın her iki tarafta da başta masum siviller, özellikle de kadınlar ve çocuklar olmak üzere tüm taraflara zarar vereceği konusunda uyarıda bulunuyoruz.

Faşizm yanlısı bir rejim olarak nitelendirdiğimiz İsrail hükümeti, Filistinlilere yönelik etnik temizliğe varan şiddetli saldırıları sadece onaylamakla kalmıyor, aynı zamanda bunlara öncülük ediyor.

Filistinlilerin ve şimdi de trajik bir şekilde İsraillilerin kanlarının dökülmesiyle sonuçlanan durumun işaretleri açıktı. Devam eden gelişmeler, bölgede yıkıcı sonuçları olacak büyük bir çatışma riski yaratmaktadır.

Batı Şeria, Gazze Şeridi ve Doğu Kudüs'te 1967 öncesi ateşkes hatları dâhilinde bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını da içeren iki devletli çözümün, süregelen katliama karşı adil ve kalıcı bir çözüm olduğuna inanıyoruz.

 

https://morningstaronline.co.uk/article/f/movement-democratic-women-israel-feat adresinde yayımlanan metinden çevrilmiştir.

Gerçeğin Günlüğü’nü Facebook üzerinden takip etmek için buraya, Twitter üzerinden takip etmek için burayablogun Telegram kanalını takip etmek için ise bu bağlantıya tıklayınız. 

0 Responses to İsrail Demokrat Kadınlar Hareketi: İki devletli çözüm tek çıkış yoludur

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi