Content feed Comments Feed

FARC-EP İkinci Marquetalia, Ulusal Kurtuluş Ordusu’nun (ELN) üç önemli isminden biri olan Komutan Uriel’in, Kolombiya ordusunun saldırısında yaşamını yitirmesinin ardından "Uriel yaşıyor" başlıklı bir başsağlığı mesajı yayımladı.



FARC-EP İkinci Marquetalia, ELN önderliğine ve savaşçılarına, Komutan Uriel’in Chocó ormanlarında asker ve polis tarafından gerçekleştirilen saldırıda yaşamını yitirmesi nedeniyle başsağlığı diler. Düşen savaşçının ailesine derin dayanışma duygularımızı sunuyoruz.

Muhteşem bir gerilla, Che’nin büyük hayranı olan Uriel, gerillanın mesajlarını özel bir sesle, yeni bir dille, vicdanlara hitap eden, her an barış, demokrasi ve herkes için onurlu bir yaşamın olduğu yeni Kolombiya’yı düşleyerek büyük bir güçle verdi.

Devletin barış anlaşmasına yönelik rezil ihaneti karşısında yeniden silahları almamız çağrısını duyduğumuzda Uriel’in, ELN’nin Batı Savaş Cephesi adına FARC-EP İkinci Marquetalia ile olan dayanışması gecikmedi.

Silah ve fikir arkadaşlarımız ELN’ye bu acı anında cesaret verici sesimizi gönderiyoruz. Bize güvenebilirler. Kolombiya’nın içinden geçtiği zorlu durum, bizi, Uribe adına çalışan Iván Duque’nin kötü hükümetine karşı mücadelenin nasıl olması gerektiğini birlikte düşünmeye davet ediyor. Yozlaşma ve mafyanın kötü kokusunu yayan, barışı tahrip eden, sosyal liderlerin ve eski savaşçıların katledilmesi karşısında tembelce duran, sadece sermaye seçkinlerinin kârlarını arttırmayı düşünen ve dışlananların acılarının üstesinden gelmeyi asla düşünmeyen bu gayrimeşru hükümet, acı üstüne acı çeken halk tarafından devrilmelidir.

Vicdanların seferberliği karşısında tiranlıklar hiçbir şey yapamaz. Uribizm* pandemisinin ardından yeni bir demokratik koalisyon hükümeti serpilmeli.

 

*Kolombiya’nın bir önceki Devlet Başkanı Álvaro Uribe Vélez’e gönderme yapılmakta.

 

http://farc-ep.net/?p=2853 adresinde yayımlanan açıklamadan çevrilmiştir.

Çeviri: Gerçeğin Günlüğü

Gerçeğin Günlüğü’nü Facebook üzerinden takip etmek için buraya, Twitter üzerinden takip etmek için ise buraya tıklayınız


0 Responses to FARC-EP’den ELN’ye başsağlığı mesajı

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi