Content feed Comments Feed

ELN'den "Komutan Uriel" açıklaması

29 Ekim 2020 Perşembe

Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN), yazılı bir açıklama yaparak Komutan Uriel'in yaşamını yitirdiğini doğruladı ve egemenlerce hedef seçilmesinin nedeninin "devletin ideolojik ve politik hegemonyasına nasıl göğüs gerileceğini bilmesi" olduğunu vurguladı.



YOLDAŞ URIEL’E DAİR İKTİDARIN YALANLARI

Yaşamını büyük bir haysiyetle dönüşüm, sosyal adalet, bağımsızlık ve insanlığın geleceği idealleri uğruna veren yoldaş Uriel’in düştüğünü devrimcilerin acısı ile teyit ediyoruz.

Gerçek bir gerilla düştü ve ne o ne de başka gerçek savaşçılar, düşmanlarımızdan ödül ya da merhamet beklerler. İktidarın en üst kademelerinden, devrimci bir liderin asi ve başkaldıran karakterinin inkârı, yalanları en gözde politik silahı yapan düşmanımızın geleneksel davranışıdır.

Medyası ne kadar güçlü olursa olsun, Kolombiya oligarşisi başkaldırının, ülkenin ihtiyaç duyduğu derin değişim için sistem hukuk dâhilinde gerekli alanı bulamayan halk gençliğinin silahlı ayaklanmasının ve Uriel tarafından Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) saflarında bulunan başkaldırı ve haysiyet yolunun haklılığını gizleyemez.

Uriel öne çıktı ve ELN’nin sesini dünyaya taşımak için oldukça riskli ancak aynı zamanda gerekli de olan iletişim mücadelesi görevini üstlendi; egemen seçkinler için rahatsız edici olan da buydu, çünkü Uriel, onların ideolojik ve politik hegemonyalarına nasıl göğüs gerileceğini biliyordu, devletin onu kötüleme ve bir cani olarak gösterme, onu zor yoluyla susturma çabalarındaki kararlılığı da bundan kaynaklıydı.  

Gerilla komutanı ve rahip olan Camilo Torres bir cani ve haydut olarak adlandırıldığından beri, düşmanlarımızdan insaniyetli ve nesnel bir davranış beklemiyoruz.

Uriel’in düşüşü, bizi Kolombiya’da değişim gayesine ve insanlığın en soylu davalarına daha çok bağlıyor; ona ve halkların adaleti, sevgisi ve mutluluğu gibi arzuladıkları şeyler uğruna yaşamlarını feda edenlere sunacağımız en büyük onur ve şükran da budur.

Ulusal Başkanlık

Ulusal Kurtuluş Ordusu

Kolombiya dağları

28 Ekim 2020

https://eln-voces.net/la-mentiras-desde-el-poder-sobre-el-companero-uriel/ adresinde yayımlanan açıklamadan çevrilmiştir.

Çeviri: Gerçeğin Günlüğü

Gerçeğin Günlüğü’nü Facebook üzerinden takip etmek için buraya, Twitter üzerinden takip etmek için ise buraya tıklayınız


0 Responses to ELN'den "Komutan Uriel" açıklaması

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi