Content feed Comments Feed

FARC lideri Alfonso Cano öldürüldü

5 Kasım 2011 Cumartesi


Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri-Halk Ordusu (FARC-EP) lideri Alfonso Cano, Kolombiya ordusunun Cauca eyaletinde gerçekleştirdiği bombardıman ve silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, bu sabah saatlerinde yaptığı açıklamada FARC önderinin öldürülmesini “ülke tarihinde örgüte vurulmuş en büyük darbe” olarak tanımlarken, FARC gerillalarını silah bırakmaya davet etti. Santos, “başarılarından” dolayı Savunma Bakanı Juan Carlos Pinzón’a, Kolombiya ordusuna, polise ve Hava Kuvvetleri’ne teşekkür ederken, zafer sarhoşu olmama uyarısında bulundu.

Kolombiya Savunma Bakanı Juan Carlos Pinzón da bu sabah gerçekleştirdiği basın toplantısında, Alfonso Cano’nun cesedinin fotoğrafını basınla paylaşırken, Cano’nun bedeninin Cauca eyaletinin Popayán şehrinde olduğunu belirtti.

Gerçek adı Guillermo León Sáenz olan 63 yaşındaki Alfonso Cano, Kolombiya’da bulunan Telesur (Venezüella Devlet Televizyonu; ç.n.) muhabirinin verdiği bilgiye göre 60 gün önce ülkenin orta batısındaki Tolima eyaletinden güney batısındaki Cauca eyaletine geçerken havadan takip edildi.

Kolombiya’da 1964 yılından bu yana silahlı mücadele veren FARC-EP, sosyalizm mücadelesi veriyor. Sık sık ABD’nin Kolombiya hükümetiyle ortak gerçekleştirdiği operasyonların hedefi olan FARC-EP’nin yaklaşık 18 bin gerilladan oluşan bir silahlı gücü bulunuyor.

http://www.telesurtv.net/secciones/noticias/99893-NN/divulgan-la-fotografia-del-cadaver-de-alfonso-cano/ ve http://www.telesurtv.net/secciones/noticias/99897-NN/santos-insta-a-las-farc-a-desmovilizarse-tras-muerte-de-alfonso-cano/#%C2%A0 adreslerinde yayımlanan haberlerden yararlanılarak hazırlanmıştır.

Gerçeğin Günlüğü Kolektifi

Gerçeğin Günlüğü'nü Facebook üzerinden takip etmek için buraya tıklayınız

0 Responses to FARC lideri Alfonso Cano öldürüldü

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi