Content feed Comments Feed

Sri Lanka ordusunun Tamil Eelam Kurtuluş Kaplanları’na (LTTE) yönelik olarak başlattığı ve binlerce sivilin ölümüne yol açan saldırıya yönelik tepkiler artarken, LTTE tarafından bugün (26.04.2009) yapılan açıklama ile “tek taraflı ateşkes” ilan edildi. LTTE Politik Karargâhı’ndan yapılan açıklamada yaşanan insani krizin ancak çift taraflı ateşkes ile çözülebileceği vurgulanırken, ‘uluslararası toplumdan’ Sri Lanka hükümetini ateşkese zorlaması talep edildi:


“Tamil Eelam Kurtuluş Kaplanları (LTTE), eşi benzeri görülmemiş insani kriz karşısında ve Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği ile ABD, Hindistan ve diğer ülke hükümetler tarafından yapılan çağrılara cevaben tek taraflı ateşkes ilan etmiştir. LTTE’nin tüm askeri saldırı operasyonları acil biçimde duracak.

Sri Lanka Silahlı Kuvvetleri tarafından bütün uluslararası insani hukuk kuralları ihlal edilerek halkımızın maruz bırakıldığı acı şu anda doruğa erişti. Kontrolümüz altındaki Mullaitivu’daki sahil şeridinde yaşayan 165 binden fazla insan, Sri Lanka Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri’nin aralıksız saldırılarının hedefi oluyor. Ölüm ve yıkım tüm şiddetiyle devam ediyor. Bu durum, aylar boyunca uygulanan planlı yiyecek ve tıbbi malzeme kısıtlaması ile daha kötü hale getiriliyor. Açlık nedeniyle ölümlerin eli kulağında.

Çatışma bölgesinin dışına çıkarılanlar alıkonuluyor ve tüm uluslararası sözleşmeleri ihlal eder biçimde işkencenin hedefi oluyor. Yerlerinden edilmiş bu insanların evlerine dönmelerine izin verilmiyor. Bunun yerine bazıları Sri Lanka güçleri tarafından canlı kalkan olarak kullanılıyor.

BM’nin ve kurumlarının sivil halka yardım etme girişimlerini memnuniyetle karşılıyoruz ve halkın insani ihtiyaçlarını ulaştırmak için onlarla bağlantıya geçmeye ve işbirliği yapmaya hazırız. G8 ülkeleri, Beyaz Saray, Hintli bakanlar, Avrupa Birliği ve uluslararası toplumun diğer üyelerinin son açıklamalarını dikkate alıyoruz. İnsani krizin sadece acil bir ateşkes ilanı ile aşılabileceği konusunda tamamen aynı fikirdeyiz. Bunun ilk adımı olarak şimdi bu tek taraflı ateşkesi açıklıyoruz ve uluslararası toplumdan Sri Lanka hükümetinin buna karşılık vermesi için baskı yapmasını istiyoruz.

Biz ancak böyle bir ateşkesin insani krizi bitirebileceği ve krizin bölge ve ada halkı üzerindeki uzun vadeli etkilerini önleyebileceği düşüncesindeyiz.”



http://www.tamilnet.com/art.html?catid=13&artid=29178 adresinde yayımlanan açıklamadan yararlanılarak haberleştirilmiştir.

3 Responses to Kurtuluş Kaplanları’ndan tek taraflı ateşkes

  1. Alper Ecevit Says:
  2. Siteniz çok güzel, yalnız tavsiyem yazılarınıza RSS özetleri yazmanız. RSS'imize eklesem de sadece başlıklarını görebiliyorum. Özet görmeyince hangi yazı ilgimi çeker bilemiyorum.

    Başarılar

     
  3. ... Says:
  4. Alper Bey maalesef bu işlerde biraz acemiyim. Nasıl RSS eklendiğini bilmiyorum desem güler misiniz bilmem. Saygılar.

     
  5. Alper Ecevit Says:
  6. Yok estagfurullah niye guleyim. Olur öyle, ben de blogspot bilmiyorum doğrusu, wordpress kullanıyorum. Tavsiye ederim.

    Postu yaptığınız yerde özet gibi bir kısım olsa gerek diye düşünüyorum. Yoksa aynen devam biz sizi takip ederiz bir şekilde:)

     

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi