Content feed Comments Feed


1948 yılında işgal edilmiş topraklarda yaşayan 100 binden fazla Filistinli üst üste ikinci hafta sokağa çıkarak yaptıkları kitlesel eylemle Gazze’de yaşayan kardeşlerine destek gönderdiler.

İsrail’in kuzeyindeki Sakhnin şehrinde 2 Ocak günü 150 binden fazla Filistinli, 1948’deki El Nakba’dan (Büyük Felaket) bu yana en büyük gösteriyi düzenlemişti.

Dün ise (9 Ocak) bir kez daha bir araya gelen 100 binden fazla kişi, düzenledikleri yürüyüşle saldırıları ve cinayetleri protesto ederek, katliamın ve kuşatmanın bir an önce durdurulması çağrısı yaptı. Filistin bayrakları taşıyan göstericiler Gazze halkının kararlılığını selamladılar.

Abu Bakr Camii önünde başlayan gösteri bütün Filistinli siyasi grupların işbirliği ile yapıldı. Göstericiler, Arap devletlerinin Gazze’deki katliama suç ortaklığını, özellikle de Gazze’ye yönelik kuşatmanın sürmesindeki Mısır’ın rolünü kınadılar.

Direnişin gücünü de selamlayan göstericiler, işgalciye göğüs germek için tüm Filistinlilere ileri düzeyde birlik çağrısı yaptılar.

Göstericiler Savaş Suçları Mahkemesi’ni işgal önderlerine karşı göreve çağırırken, 1948 yılında işgal edilmiş topraklardaki Filistinlilerin Gazze halkına destek amaçlı gösteri ve organizasyonlarının devam edeceğini vurguladılar.

http://www.pflp.ps/english/?q=over-100000-march-occupied-palestine-1948-second-c adresinde yer alan haberden çevrilmiştir.

0 Responses to 1948'de işgal edilen topraklardan Gazze'ye destek

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi