Content feed Comments Feed



Bu video, İsrail'in utanç duvarının geçtiği Bil'in köyünde duvara karşı 17 Nisan 2009'da gerçekleştirilen barışçıl bir protesto eyleminde İsrail askerleri tarafından göğsünden gaz bombasıyla vurularak öldürülen Bassem Abu Rahmah'ın anısına yayımlanmıştır. Video, "Yaşasın halk direnişi" diyerek işgal duvarına direnen "Fil" lakaplı Bassem'in arkadaşları tarafından hazırlanmıştır.

Dün Bil'in köyünde "Bil'in Halk Komitesi" tarafından organize edilen Baasem Abu Rahmah'ı anma töreninde de ulusal birlik çağrısı yapılırken, İsrail tarafından yapılan ve Batı Şeria'daki binlerce Filistinliyi ve uluslararası dayanışma eylemcisini yerlerinden etmeyi amaçlayan 1650 numaralı yeni talimname protesto edildi. Yapılan anma yürüyüşü İsrail'in işgal duvarının önüne ulaştığında ise göstericilere gaz bombaları ile müdahale edildi. Komite tarafından yapılan açıklamada, Dördüncü Cenevre Sözleşmesi'nde "işgal altındaki sivillerin korunması" çağrısı yapıldığı ve "işgal altındaki herhangi bir halkın bir yerden bir yere götürülmesinin yasadışı olduğunun" belirtildiği ifade edilerek talimnamenin sözleşmeye aykırı olduğu vurgulandı.

http://www.bilin-village.org/english/articles/testimonies/The-Villagers-of-Bilin-Commemorate-the-First-Anniversary-of-the-Murder-of-Bassem-Abu-Rahmah adresindeki haberden yararlanımıştır.

0 Responses to Öldürülmesinin birinci yıldönümünde Bassem Abu Rahmah'ın anısına

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi