Content feed Comments Feed

Earth Liberation Front / Yeryüzü Kurtuluş Cephesi (ELF) üyesi olduğu iddia edilen iki çocuk annesi eko-eylemci Marie Mason, 1999 yılında Michigan State Üniversitesi’nin biyoteknoloji laboratuarına yönelik gerçekleştirilen ve kimsenin yaralanmadığı kundaklama eyleminden dolayı 21 yıl 10 ay hapis cezası aldı. Bununla birlikte FBI olayı “iç terörizm” olarak abarttı. Lansing’deki WLNS TV, FBI’ın Animal Liberation Front / Hayvan Kurtuluş Cephesi (ALF) üyelerinin federal mahkeme binasındaki duruşmada hazır bulunacağına dair uyarısının ardından şehrin “yüksek düzeyde alarma” geçtiği haberini vermişti. Öte yandan üç gün önce FBI, Obama’nın seçimleri kazandığı akşam New York Staten Island’da Liberyalı bir göçmene yönelik ırkçı saldırıya dair suçlamayı dört gencin kabul ettiğini belirtti. Saldırıda, 17 yaşındaki Liberyalı göçmenin kafa derisi beyzbol sopaları ile parçalanmıştı. Yapılan açıklamada ayrıca “sanıkların yanlışlıkla Afro-Amerikan sandıkları” mağdurun üzerinden arabayla geçtikleri ve gencin haftalarca komada kaldığı ifade edildi. Saldırganlardan üçü 10 yıl, biri ise 12 yıl ceza aldı.

Marie Mason’ın avukatı kararla şok olduğunu belirterek, verilen cezanın ülkede daha önce görülmemiş biçimde orantısız olduğunu ifade etti. ELF Basın Bürosu’ndan yapılan açıklama ise şu şekilde:

“Bugün hakim Maloney tarafından Marie Mason’a verilen ceza, mülkiyete karşı şiddet dışı cürümlere verilmiştir. Şu anda ABD’de bir katile verilen ceza 19 yıl, bugün Mason’a verilen cezadan neredeyse 3 yıl daha az. Bu kararla iki şey açıklığa kavuşuyor. Birincisi, ABD devleti çevresel yıkıma bulaşan şirketlerin ve kuruluşların mülkiyetleri ile ilgili, insan hayatına verdiği değerden daha fazla endişeleniyor. İkincisi, Mason’a verilen 22 yıllık ceza bir katile verilen ortalama cezadan 3 yıl fazla olduğundan ABD Anayasası’na yapılan 8. Ek kapsamında zalim ve olağandışı bir cezalandırma teşkil ediyor.”

http://www.inteldaily.com/news/144/ARTICLE/9652/2009-02-10.html ve http://www.mediamouse.org/news/2009/02/marie-mason-sentence-elf.php adreslerinde yer alan haberlerden derlenerek çevrilmiştir.

0 Responses to Eko-eylemciye ırkçıların iki katı ceza

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi