Content feed Comments Feed

Afganistan’da, Taliban’ın başkent Kabil’i ele geçirmesinin ardından ülkedeki sosyalist partilerden Afganistan Dayanışma Partisi tarafından bir açıklama yapıldı. Parti açıklamasında ABD, Rusya ve Çin başta olmak üzere çeşitli emperyal güçlerin tutumlarına dikkat çekilerek, “Afganistan halkı 20 yıl önceki halk değil ve dünya 20 yıl ileride. Yabancılara bağımlı ve onlar tarafından şişirilmiş olan Taliban, insanları sonsuza dek terör ve tiranlık çemberinde tutamayacak” denildi.

 


İşgalci ABD devleti, iğrenç ve zalim doğasını dünya karşısında bir kez daha ortaya koydu. 201 yılında bu cani devlet, diğer NATO üyesi emperyalistlerle danışıklı olarak “terörizmle mücadele”, “demokrasi” ve “kadın hakları” kisvesi altında Afganistan’ı işgal etti ve cihatçı kardeşlerinin yerini alarak Taliban’ın orta çağ yönetimini birkaç gün içinde devirdi. Fakat 20 yıl ve yüz binlerce yurttaşımızın katledilmesinden sonra bugün, Zalmay Zalilzad isimli hainin de yardımıyla iki eski Taliban kökenli grup sunarak mafya ve teröristlerle dolu harabe bir Afganistan bıraktı.

Herkes bilir ki, ABD emperyalizmi içi boş hükümetlerine asla halk arasında bir dayanak edinmek ve bir gün kendisine başkaldırmak için zemin hazırlamaz. Bunun sonucu olarak; savaş ağalarından, katillerden ve hırsızlardan oluşan 20 yıllık zengin Karzai hükümeti, Taliban’ın iktidarı almasının yolunu yapacak şekilde aşırı çürümüş, ayaktakımı ve toplum tarafından nefret edilir hale geldi ve bir avuç uyuşuk Facebook tüketicisi haricinde kimse hükümeti desteklemedi. Şu anda yabancı sahipleri ve Taliban’ın paralı askerleri bir hava boşluğuna saplanmış durumda. Pentagon, elçilik çalışanları ve destekçilerinin tahliyesi ve Kabil Havaalanı’nda bazı gençlerin Taliban teröründen kaçmak için Amerikan uçaklarına asılmaları ve daha sonra yüksekten düşerek dünya haberlerine manşet olmalarıyla “şok” oldu. Vietnam’dan bugüne böyle. Bu görüntüler ABD İmparatorluğu’nun zayıflığını ve yıkılışını temsil ederken tekelci dünyanın nihai noktası olarak nitelendiriliyor. Katar’daki Taliban isyancıları da, ABD’nin taleplerini dikkate alacak gelecekteki Taliban hükümetini kurmak konusunda aciz. Molla Birader, “Hiçbir zaman bu şekilde iktidara gelmeyi beklemiyorduk, ancak Allah bizim yanımızdaydı” itirafında bulundu, çünkü “ABD’nin yardımıyla oldu” demek istemiyor. Saçma palavralarıyla Eşref Gani, Rusya Büyükelçiliği’ne göre bazı civcivleri ve yüksek miktarda parayla birlikte kaçtı. Ancak Noriega, Pinochet, Ziya ül Hak, Saddam Hüseyin ve Muammer Kaddafi ile aynı kaderi paylaşmayan Gani’nin hâlâ en mutlu isimlerden olduğu da kabul edilmeli. Atta Muhammed Nur, Raşid Dostum ve İsmail Han gibi cihatçılar ve savaş ağaları Eşref Gani için o kadar değersiz hale geldi ki, onları nakletmeye bile zahmet etmedi ve tam bir aşağılama içinde kaçtı. Kanuni, Wali, Ziya Mesud, Selahaddin Rabbani, Halili, Muhakık, Latif Pedram ve bunlar gibi başka gruplar, kendilerini kıdemliler olarak yeniden var etmek, gelecek hükümette bir koltuk elde etmek ve Karun gibi sermayelerini güvence altına almak için İslamabad’daki Pakistanlı yetkililerin ayaklarının altına atıldılar. Durun. Dikkatten kaçmaması gerekir ki, emperyalizmin daimi düşmanları ve dostları yoktur ve sadece kendi stratejik çıkarlarıyla ilgilenir; bu nedenle hem Taliban hem de ABD’nin birbirlerine güvenlik sağlamaları sürpriz değildir. Taliban’ın cihadı sadece halkımız için değilse neden şu anda Kabil Havaalanı’nda konuşlu olan 6 bin ABD askeri için olmasın? Çok yakın gelecekte, ister cihatçı ister teknokrat olsunlar, dış güçlere köle olan hepsinin tekrar bir araya geleceklerini, çünkü esasında bir farkları olmadığını unutmayalım.

Taliban, Pakistan, İran, Katar, Suudi Arabistan vb. orta çağ rejimi altında ülkemiz karanlık ve yıkıcı bir zaman dilimi yaşayacak. Taliban, geçmiştekinden farklıymış gibi geçinse de Afganistan genelindeki eylemleri aynı özgürlük sevdalısı yağmacılar olduklarını ve en ufak bir değişime uğramadıklarını gösteriyor. Meydanı boş gören büyük güçler, özellikle de Çin ve Rusya, yaralı ve yarı ölü yurdumuzun bedeni üzerinde kendi çıkarlarını aramakta ve Taliban’ın cani liderlerini sıcak bir şekilde karşılayarak halkımızın katilleriyle rezil anlaşmalar yapmaya hazır olduklarını göstermekteler. Dolayısıyla Afganistan, geriye kalan büyük güçlerin şiddetli rekabetinin arenası olmaya devam ederken IŞİD ve Fâtımiler gibi terörist grupların ortaya çıkması Afganistan ve bölge halkına yeni felaketler getirecektir.

Özellikle ekonomik kriz ve koronavirüs salgını sürecini yönetmedeki yetersizliği sonrasında küresel egemenliği zayıflayan diktatöryal ABD hükümeti, yükselen ayaklanma ve protestolarla devrilmekten korkarken kendi iç problemlerine eğilmek için Afganistan ve Irak’taki birliklerini çekti.

Amerikalı işgalcilerin vahşet tarihi ve özellikle Afganistan’daki 20 yıllık tutsaklık, hiçbir yararsız hükümetin bizim kurtarıcımız olmayacağını ve ömrünün uzun sürmeyeceğini bir kez daha gösterdi. Yabancılara bağımlı ve onlar tarafından şişirilmiş olan Taliban, insanları sonsuza dek terör ve tiranlık çemberinde tutamayacak. Afganistan halkı 20 yıl önceki halk değil ve dünya 20 yıl ileride, bu nedenle Taliban asla eski ve çağ dışı kanunlarını tamamen uygulayamayacak, çünkü Arap efendileri bile bu cahil sınırları aşmaya zorlandılar.

Kederli ve perişan yurttaşlarımız!

Baskının olduğu her yerde direniş de vardır. Mademki en kanlı gericiliğin pençesindeyiz, mücadele ve direnişimizi mümkün olan her düzeyde sürdürmemiz bize bağlı. Yeni yöntemlerle direnmeye devam etmekten başka yol yok. Özgürlük, adalet ve gerçek demokrasiye sağlam bir bağlılığı olanlar halkı harekete geçirebilir ve en kanlı ve baskıcı koşullarda hainlere karşı savaşabilir. Taliban’a ve dış güçlere karşı olan ilerici hareketin ülkemizde doruğa ulaşacağına ve Afganistan Dayanışma Partisi’nin geçmişte olduğu gibi bu büyük mücadelede rolünü oynayacağına olan inancımız tamdır.

Afganistan Dayanışma Partisi

 

http://www.hambastagi.org/new/fa/docs/statement/2911-usa-change-its-puppets.html adresinde yayımlanan açıklamadan çevrilmiştir. 

Çeviri: Gerçeğin Günlüğü

Gerçeğin Günlüğü’nü Facebook üzerinden takip etmek için buraya, Twitter üzerinden takip etmek için burayablogun Telegram kanalını takip etmek için ise bu bağlantıya tıklayınız. 

1 Response to Afganistan Dayanışma Partisi: ABD emperyalizmi, sırtlanlarını değiştiriyor

  1. A great blog, it has a lot of useful information to me. Village Talkies a top-quality professional corporate video production company in Bangalore and also best explainer video company in Bangalore & animation video makers in Bangalore, Chennai, India & Maryland, Baltimore, USA provides Corporate & Brand films, Promotional, Marketing videos & Training videos, Product demo videos, Employee videos, Product video explainers, eLearning videos, 2d Animation, 3d Animation, Motion Graphics, Whiteboard Explainer videos Client Testimonial Videos, Video Presentation and more for all start-ups, industries, and corporate companies. From scripting to corporate video production services, explainer & 3d, 2d animation video production , our solutions are customized to your budget, timeline, and to meet the company goals and objectives.
    As a best video production company in Bangalore, we produce quality and creative videos to our clients.

     

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi