Content feed Comments Feed

Honduras’ta Devlet Başkanı Manuel Zelaya’ya yönelik gerçekleştirilen darbe ikinci ayını doldururken, halk güçlerinin barışçıl direnişi de Cuma günü 62. gününe erişti. Ülkedeki fiili hükümet ise siyasi gerginliğe bağlı olarak yabancı kredilerin askıya alınması ve çeşitli etkinliklerin durdurulmasından da anlaşılacağı üzere artan bir uluslararası tecrit ve tehlikeli bir ekonomik krizle karşı karşıya.


Sağlık Bakanlığı’nda örgütlü olan sendikanın lideri Carlos Rios, Perşembe günü söz konusu bakanlıktaki kritik manzarayı şu şekilde özetledi: rejimin güvenlik ve kişisel hijyen hizmetlerine verecek parası yok.


Fiili Devlet Başkanı Roberto Micheletti’nin, Kosta Rika Devlet Başkanı Oscar Arias tarafından önerilen San Jose Anlaşması’nı imzalamayı reddetmesinin ardından darbecilerin kınanması dünya çapında yaygınlık kazandı.


Zelaya ise kurucu meclis önerisinin ve darbe süresince insan haklarını ihlal edenlerin cezalandırılması taleplerinin reddini de içeren maruz kaldığı koşullara karşın ülkede barışı yeniden tesis etmek için önayak olmayı kabul etti.


Darbeye Karşı Ulusal Cephe Genel Koordinatörü Juan Barahona da mücadelenin gerektiği sürece ve halkın zafere ulaşmasına kadar devam edeceğini belirtti.


2 Responses to Honduras'ta darbe ikinci ayını doldurdu

  1. nerelerdesiniz acaba?

     
  2. ... Says:
  3. askerlik belası desem...

     

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi