Content feed Comments Feed


Kanada'nın Vancouver kentinde yoksulluk eylemcilerinden oluşan mutlu bir bando, Pazar günü East Hastings Sokağı’ndan aşağı doğru dans edip yürüyerek görgüsüz devletlerin Olimpiyat Oyunları’na finansal vaatlerini sorguladılar.

Her yıl düzenlenen ikinci “Yoksulluk Olimpiyatları”, Downtown Eastside sakilerini etkileyen yoksulluk ve evsizlik gibi ciddi sorunlara dair farkındalığı yükseltmeyi amaçlayan neşeli etkinliklerden oluşuyor.

Etkinlik, East Hastings’den Alexander Sokağı’ndaki Japon Dil Okulu oditoryumuna kadar süren sahte bir olimpiyat meşalesi geçit töreniyle başladı. Olimpiyatlarla dalga geçen eyleme yaklaşık 500 kişi katıldı.

Carnegie Topluluğu Eylem Projesi’nden Wendy Pederson, kuvvetli katılımın “şaşırtıcı” olduğunu söylerken, birçoğu kostümler giymiş kalabalığı oluşturanlar şenlik atmosferindeydi.

Vancouver Belediye Başkanı Gregor Robertson gibi giyinen Downtown Eastside sakinlerinden 81 yaşındaki James McLean, kıyafetini İskoç eteği ve belediye başkanlığına ait gereçlerle tamamlamıştı. McLean, “Aşırı zenginlik ve aşırı yoksulluğu gördüm. Devlet, burada gözler önüne serdiğimiz problemler için akıl, dürüstlük ve denetime başvurmalı” şeklinde konuştu.

Yoksulluk Olimpiyatları’nın üç maskotunun, Tahtakurusu Itchy, Sıçan Chewy ve Hamamböceği Creepy’nin tanıtılmasının ardından Pederson bilinen konulara değinen kısa bir konuşma yaptı. Pederson, 2010 Vancouver Kış Olimpiyatları’nın açılış seremonisinin bilet fiyatının 1182 dolar olduğuna dikkat çekerek, “Refah içinde yaşayan bir insan ayda sadece 610 dolar alıyor” dedi. Devletlere seslenen Pederson, Olimpiyat Oyunları’na milyarlarca dolar harcamaktansa yoksulluk ve evsizlik sorununa öncelik tanıma çağrısında bulundu.

http://www.commondreams.org/headline/2009/02/09-8 adresindeki haberden özetlenerek çevrilmiştir.

0 Responses to Kanada'da "olimpiyatlara değil yoksullara bütçe" çağrısı

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi