Content feed Comments Feed

Ülkede Pazar günü gerçekleşen ve Nicolás Maduro’nun yüzde 51,2 oyla kazandığı devlet başkanlığı seçimlerinin ardından Venezuela Komünist Partisi bir açıklama yaptı.

Açıklamada parti, “demokratik, halkçı ve yurtsever güçleri, 28 Temmuz Pazar günü ülkede açık bir siyasi değişim niyetiyle kendilerini ifade eden Venezuela halkının iradesini savunmak üzere güçlerini birleştirmeye” çağırdı.

 


Venezuela Komünist Partisi (PCV) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu, gerçekten demokratik, halkçı ve yurtsever güçleri, 28 Temmuz Pazar günü ülkede açık bir siyasi değişim niyetiyle kendilerini ifade eden Venezuela halkının iradesini savunmak üzere güçlerini birleştirmeye çağırır.

Uluslararası kamuoyunu, Nicolás Maduro hükümetinin Venezuela halkının sosyal ve ekonomik haklarını elinden aldığı gibi, bugün de demokratik haklarını elinden alma niyetinde olduğu konusunda uyarıyoruz.

Ulusal Seçim Konseyi (CNE) Başkanı Elvis Amoroso'nun seçim sisteminin ihlal edilmeye çalışıldığı iddiasıyla yaptığı ihbar, sürece gerekli güvenceleri sağlamak bir yana, ülkeye sunulan sonuçlara ilişkin şüpheleri derinleştirmektedir. Bu anlamda, CNE'nin ─seçim yönetmeliklerinde belirtildiği üzere─ tüm oylama kayıtlarını yayınlamasını ve sonuçların incelenmesinde azami şeffaflığı talep ediyoruz.

Amoroso tarafından sunulan sonuçların seçim günü hâkim olan ruh haliyle açıkça çeliştiği bu belirsizlik senaryosu altında Nicolás Maduro'nun yeniden seçilmiş başkan olarak ilan edilmesi, şiddet halinin şekillenmesine yol açan bir provokasyondan başka bir şey değildir.

Şu anda ülkenin farklı bölgelerinde spontane halk hareketleri yaşanmaktadır. PCV olarak sadece halkın iradesine saygı gösterilmesi çağrısını desteklemekle kalmıyor, aynı zamanda ordu ve polis güçlerini halka baskı yapmamaya çağırıyoruz.

Ülkenin bugünü ve geleceği açısından belirleyici olan bu saatlerde, biz komünistler Venezuela'da Anayasa'nın ve hukukun üstünlüğünün yeniden tesis edilmesi mücadelesini güçlendirmek için geniş birlik alanları inşa etme inancımızı teyit ediyoruz.

Kim yönetirse yönetsin, haklar savunulur!

Karakas, 29 Temmuz 2024


https://prensapcv.wordpress.com/2024/07/29/comunicado-sobre-las-elecciones-presidenciales/ adresinde yayımlanan açıklamadan çevrilmiştir.

Çeviri: Gerçeğin Günlüğü

Gerçeğin Günlüğü’nü Facebook üzerinden takip etmek için buraya, Twitter üzerinden takip etmek için burayablogun Telegram kanalını takip etmek için ise bu bağlantıya tıklayınız. 

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi