Content feed Comments Feed


Hindistan Federasyonu İçişleri Bakanı Gopal Krishna Pillai’nin, Maoistlerin hükümeti 2050 yılında devirme planları olduğuna dair açıklamasından bir gün sonra Naksalitlerin üst düzey yetkililerinden Kishenji kod adlı Koteswar Rao, bunun çok daha erken başarılacağını iddia etti.

PTI (Press Trust of India, ç.n.) haber ajansına konuşan Kishenji, “Hindistan hükümetini 2050 yılından çok daha önce devireceğiz” dedi. Kishenji, Maoistlerin kendi ordularının yardımıyla bunu başaracaklarını öne sürdü.

Maoistlerin 72 günlük ateşkes önerdiğini ifade eden Kishenji, bunun hükümetin iddia ettiği gibi yeniden toparlanma ile bir ilgisi bulunmadığını ve hükümetin amacının halkın dikkatini başka yönlere çekmek olduğunu belirtti. Bunun barış önerisini etkilemeyi amaçladığını söyleyen Kishenji, “Hükümete karşı uzun vadeli bir devrime tamamıyla hazırlanmış durumdayız ve bundan dolayı yeniden yapılanma için özel bir zamana ihtiyacımız yok” diye konuştu.

Kishenji, Pillai’nin geçtiğimiz hafta Cuma günü yaptığı açıklamada bazı eski ordu mensuplarının Maoistlere yardım ettiğini öne sürmesine yönelik ise, “Hiçbir ordu mensubunun desteğine ihtiyaç duymuyoruz. Son 30 yıldır savaşmanın ideal örneğini herhangi bir ordu yetkilisinden daha iyi bildiğimizin bilincindeyiz” cevabını verdi.

Hishenji, Maoistler tarafından tekrarlanan görüşme tekliflerinin reddedilmesine dair ise, “Hükümete tekrar tekrar görüşme tekliflerinde bulunduk, ancak bunlar reddedildi” dedi.

Maoistlerle mücadele adı altında masum insanların öldürüldüğünü iddia eden Kishenji, “Onları devlet destekli terörizmden kurtarmaya çalışıyoruz” ifadesini kullanırken, Batı Bengal Polis Müdürü Bhupinder Singh’in, yakalanan Maoist lider Telegu Deepak’ın ULFA (Assam Birleşik Kurtuluş Cephesi, ç.n.) ve Keşmirli militanlarla bağlantılı olduğuna dair iddialarını reddederek, “Telegu Deepak’ın yakalanmasına dair kasti olarak birçok söylenti yayılıyor. Deepak’ın herhangi bir terörist örgütle hiçbir bağlantısı yoktur” dedi.

Kishenji, böylesi bir örgütlenmeleri olmadığından Deepak’ın Maoistlerin askeri komisyon üyesi olmadığını söyleyerek, “Sadece eyalet komitemiz, merkez komitemiz ve politbüromuz var. Deepak sadece Nandigram’dan sorumlu eyalet komitesi üyemiz” şeklinde konuştu.


http://www.hindustantimes.com/kolkata/Maoists-will-overthrow-Govt-before-2050/516826/H1-Article1-516091.aspx adresinde yayınlanan haberden çevrilmiştir.

0 Responses to Maoistler: Hükümeti 2050’den çok önce devireceğiz

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi