Content feed Comments Feed

Tamil Eelam Kurtuluş Kaplanları’nın (LTTE) geride kalan birkaç lideri, Sri Lanka’daki eski gerilla hareketini “uluslar ötesi bir hükümete” dönüştüreceklerini açıkladı.

LTTE Uluslararası İlişkiler Şefi Selvarasa Pathmanathan tarafından yapılan açıklamada, örgütün liderleri Prabhakaran’ın ölümüne rağmen ayrı bir Tamil devleti hedefini kovalamayı sürdüreceği ifade edildi. Pathmanathan, “Tamil Eelam halkının mücadelesi yeni bir devlete kavuşmaktadır. Politik vizyonumuzla özgürlüğümüze doğru ilerleme zamanıdır” diye konuştu.

Açıklama, LTTE lideri Velupillai Prabhakaran’ın ve temsilcilerinin çoğunun hükümet saldırısıyla öldürülmelerinden yaklaşık bir ay sonra geldi. İnsan hakları örgütlerine göre söz konusu çatışmalarda binlerce sivil de hayatını kaybetti. Şu anda tahminen 250 bin Tamil mülteci “enterne kampları” olduğu eleştirisi alan askeri kamplarda yaşıyor.

Pathmanathan, “geçici uluslar ötesi bir Tamil Eelam hükümetin” kurulmuş olduğunu belirterek, denizaşırı yasal danışmanları olan Rudrakumaran Vishwanathan’ın “demokratik ilkeler çerçevesinde” bir hareket tarzı belirleyecek olan komiteye başkanlık yapacağını dile getirdi. Interpol tarafından “silah kaçakçılığı” gerekçesiyle aranan Pathmanathan’ın nerede olduğu ise bilinmiyor.

Yeni perspektifin, sayıları 1 milyonu bulan Tamil diasporasından da destek aldığı belirtiliyor.

http://english.aljazeera.net/news/asia/2009/06/20096173150357259.html adresinde yayımlanan haberden yararlanılarak hazırlanmıştır.

0 Responses to LTTE politik bir grup olarak yeniden toplanıyor

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi