Content feed Comments Feed

İran’ın birçok bölgesinde hafta sonu gerçekleşen ve şiddetle bastırılmaya çalışılan gösterilerin ardından, İran Komünist İşçi Partisi (WPI) tarafından Besiclere, polis ve askerlere yönelik “Kulaklarınızı açın; halk, İslamcı hükümetin işinin bittiğini yüksek sesle haykırıyor” başlıklı bir açıklama yayımlanarak, alt kademelerdeki tüm silahlı güçlere halkın yanında durma çağrısı yapıldı.


Alt kademelerdeki sizlerin, kaderlerini ve geleceklerini alçak ve cani hükümetin kaderinden ayırmanız için henüz geç değil. Haklı insanları, sırf ruhban sınıfının, komutanların ve açgözlü kapitalistlerin astronomik servetlerini korumak için kurban etmeyin! Halk, her birinizi tanıyor ve izliyor. Ortada, halka baskı yapan ve onlara karşı suçlar işleyen gerici bir hırsızlar, yağmacılar, katiller ve işgalciler çetesi var. Hükümetin silahlı kuvvetlerini terk edin. Silahlarınızı, bu güçlerin iğrenç ve insanlıktan çıkmış komutanlarına doğrultun. İslam Cumhuriyeti devrilmelidir ve tüm toplum kesimlerinden bu hükümetin devrilmesi çağrısı bir kez daha gelmektedir. Tahran’dan ve daha başka birçok şehir ve bölgeden yükselen halkın sloganlarının yankısı sizlere ulaşmıyor mu? Gelin! Halkla yürüyün! Bu hükümetin liderleri ve onların silahlı güçlerinin komutanları, halkın gazabından kaçmak için milyarlarca dolar harcayarak dünyanın dört bir yanında gizlenecekleri yerleri hazırladılar. Hükümetin işlediği suçlara ortak olmayın! Komutanlarınıza itaat etmeyin! İçeriden bilgileri aktarın.

Sizleri, bu hırsız ve cani hükümete hizmet etmenize dair hiçbir mazeretin kabul edilebilir olmadığı konusunda defalarca uyardık. Bunu size bir kez daha uyarı olarak ifade edeceğiz. Ve halkın devriminin gümbürtüsünü duyduğunuzu umuyoruz.

İslam Devleti’ni yok edin!

Cani ve yağmacı egemenlere karşı yaşasın halkın devrimi!

İran Komünist İşçi Partisi


http://wpiranfa.com/?p=14986 adresinde yayımlanan metinden çevrilmiştir.

Çeviri: Gerçeğin Günlüğü

Gerçeğin Günlüğü’nü Facebook üzerinden takip etmek için buraya, Twitter üzerinden takip etmek için ise buraya tıklayınız


0 Responses to İran Komünist İşçi Partisi’nden İranlı asker ve polislere çağrı

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi