Content feed Comments Feed

FHKC'den İsrail katliamına kınama

2 Haziran 2010 Çarşamba


Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), açık denizlerdeki, uluslararası sulardaki son İsrail katliamını, uluslararası Özgürlük Filosu'na 31 Mayıs 2010'da yapılan vahşi saldırıyı kınadı. Cephe açıklamasında İsrail terör korsanlarının uluslararası yardım ve dayanışma gemilerine aeşli silahlarla ve komandolarla saldırdığı belirtilerek, bunun işgalci devlet tarafından insanlığa karşı gerçekleştirilen ve uluslararası yasalara karşı "küstah umursamazlığını" gözler önüne seren son suç olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Özgürlük Filosu'nun tüm üyelerini, özellikle de şehitleri ve yaralıları selamlıyoruz. Onlar Filistin halkının, Filistin sorununun ve dünyanın her yerinde kurtuluş, adalet ve özgürlük için mücadele veren halkların şehitleridir ve mücadelemizde ölümsüzleşecekler. Filo tutsakları, Filistin Arap ulusunun tutsakları ile birlikte baş belası işgal devletinin elindeki özgürlük mahkumlarıdır" denildi.

FHKC açıklamasında, Filistin'deki ve sürgündeki Filistinli hareketler ile tüm dünyadaki ilerici güçler, İsrail elçilikleri ve konsoloslukları önündeki eylemleri sürdürmeye ve yükseltmeye davet edilerek, Ankara'daki İsrail elçiliği önündeki eylemin benzerlerinin yapılması, talep edildi, "Kanlı rejim ile sözümona dolaylı ya da doğrudan görüşmeler acilen sona erdirilmelidir" denildi.

Açıklamada ayrıca tüm Arap ülkelerinin işgalci devlet ile ilişkilerini sonlandırması, diplomatik ilişkileri kesmesi ve işgalci devletin suçlu liderlerinin uluslaraarsı mahkemelerde yargılanarak suçları nedeniyle ciddi anlamda cezalandırılması için resmi düzeyde uluslararası eylemde bulunması istendi. FHKC, bunlara ek olarak ABD hükümetinin ve diğer sessiz ve işbirlikçi devletlerin Filistin Arap halkına karşı işlenen diğer suçlarda olduğu gibi söz konusu son suçta da sorumluluk taşıdığını vurguladı. FHKC açıklamasında, "işgalcilere karşı eylemcilerin ve şehitlerin mücadelelerinin örnek alınacağı" ifade edilerek, "Söz veriyoruz. Adaleti ve özgürlüğü görmeye yönelik Filistin halkının kararlılığında ve direnişinde yaşayacaklarına ve terör devletinin cinayetlerinin sona ereceğine söz veriyoruz" denildi.


http://www.pflp.ps/english/?q=pflp-condemns-murderous-crimes-israeli-pirates-and adresinde yayımlanan açıklamadan yararlanılmıştır.

0 Responses to FHKC'den İsrail katliamına kınama

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi