Content feed Comments Feed

Güney Kore’nin Pyeongtaek şehrinde bulunan Ssangyong otomobil fabrikasında işten çıkarılma tehdidi altında olan işçilerin fabrikadaki direnişleri devam ederken polisin saldırıları da sürüyor. Fabrikayı işçilerin elinden almak için operasyon düzenleyen yüzlerce polis bu hedefini gerçekleştirmekte başarısız olurken Kore Metal İşçileri Sendikası (KMWU) tarafından yapılan açıklamada üyelerinin hayatlarının tehlikede olduğu belirtildi. Sendikadan yapılan açıklamada şirket yönetiminin pazarlıkları tek taraflı olarak sona erdirdiğine ve polise müdahale çağrısında bulunduğuna dikkat çekilerek polisin de işçilere özel kuvvetleri ile müdahale ettiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca polisin yanı sıra şirket tarafından kiralanan kişilerin de kendilerini “yasalardan muaf” hissederek işçilere nunçakular, borular ve başka silahlarla saldırdığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

“Bu nedenle, gergin ve uzun bir grevde olan, uykusuz kalan, hassas durumda bulunan işçiler haydutlar tarafından kendilerini savunmalarım için tahrik edilmiş, hükümet bu haydutların anlaşmazlığa dahil olmalarına izin vererek şiddeti tetiklemiş, bir korku iklimi yaratarak gerginliği ve kendini savunma güdülerini yükseltmiş, durmaksızın tepede uçan helikopterlerle gözdağı vermiş, kimyasal maddeler atarak oturma eylemi yapan işçilerde kimyasal yanıklara neden olmuş, gıda, su ve medikal yardım gibi insani yardımların serbestçe geçmesine izin vermemiştir. Şirket yönetimi neredeyse başından beri polisi direnişi sonlandırmaya zorlamış, ancak pazarlık masasına da oturmuştur. Ancak polis, özel güvenlik kuvvetleri ve haydutlar tatbikat yapmış ve pazarlıkları beklemiş, su ve gıda ambargosunu sürdürmüştür. Bu nedenlerle şirket yönetimi kendisini sendikayla anlaşmayı denemek için gerçekten baskı altında hissetmemiştir, çünkü polis çağırma yöntemine de başvurabilecekti ve yönetim bizi basın toplantısı yoluyla bilgilendirerek pazarlığı terk etmeyi kararlaştırdı.

Bizi dayanışma eylemleriniz hakkında aşağıdaki adresten bilgilendirin.


Hyewon Chong
KMWU_inter@metal.nodong.org

Bu arada iki aylık işgale yönelik yapılan polis müdahalesinin ardından 500-540 kadar işçi fabrikanın boyahanesine çekilerek direnişlerini sürdürüyor. İşçilerin birçoğu geçen haftadan beri devam eden çatışmalar nedeniyle yaralı durumdayken polis ve şirket yetkilileri tıbbi yardıma izin vermiyor. Molotof kokteylleri, sapanlar ve anti-helikopter çivileri ile karadan ve havadan müdahalede bulunan polislere direnen işçiler yanlarında binlerce litre yanıcı sıvı bulunduğunu ve saldırı halinde bunu kullanacaklarını dile getiriyor. İşçiler boyahanenin dış cephesine de “Pazarlığa gelmezseniz bizi öldürün daha iyi” yazmış durumdalar. Fabrika dışında kurdukları çadırlarda haftalardır yakınlarına destek veren işçi aileleri ise dün sabah şirketin tuttuğu adamların ve grev kırıcı işçilerin saldırısına uğradı, çadırları yıkıldı.

Direnişten daha fazla fotoğraf için: http://links.org.au/node/1184

http://links.org.au/node/1184 ve http://links.org.au/node/1165 adreslerinde yayımlanan haberlerden derlenerek hazırlanmıştır.

0 Responses to Ssangyong işçileri saldırılara rağmen direniyor

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi