Content feed Comments Feed

İspanya hükümeti, Katalunya’da faaliyet yürüten bağımsızlıkçı ve sosyalist partilerden olan CUP’un eski sözcüsü Anna Gabriel Sabate’yi, bağımsızlık referandumu çalışmalarından ötürü 30 yıl hapis cezası tehdidi ile karşı karşıya bırakırken, Sabate siyasi sığınma talebiyle İsviçre’nin Cenevre kentine yerleşti. Bu gelişmelere ilişkin dün yazılı bir açıklama yayımlayan İspanya topraklarına dâhil edilen çeşitli özerk bölgelerden sol, sosyalist, komünist hareketlerin oluşturduğu Compostela Enternasyonalist Manifestosu, “Anna; Endülüs, Kastilya, Bask Ülkesi, Galiçya ve Portekiz’deki milyonlarca insanın tamamının sesi ve yüreğini temsil etmektedir. Anna Gabriel ve onun Katalan Cumhuriyeti davasına tavizsiz adanmışlığıylayız” dedi.


Compostela Enternasyonalist Manifestosu’nun 7. ortak açıklaması

İspanya devletinin, haklı ve zorunlu Katalan Cumhuriyeti davasını vasıtasıyla bastırmayı düşündüğü baskıcı yöntem, ancak istikrar, onur ve kararlılıkla yenilir.

Yoldaşımız Anna Gabriel bu değerleri kendinde toplamıştır. Kendisi bugün post-Francoist yargı aygıtının önüne çıkma tehdidiyle karşı karşıyadır. Madrid’e gitmemeye ve özgür, sosyalist ve feminist Katalunya mücadelesini uluslararasılaştırmayı sürdürmeye karar vermiştir.

Halklar arasında dayanışma, devrimci güçlerin en önemli şiarlarından biridir.

Bugün Anna Gabriel sadece Katalan yurdundaki milyonlarca kadın ve erkeğin duygularını temsil etmiyor; bugün Anna Gabriel, Endülüs, Kastilya, Bask Ülkesi, Galiçya ve Portekiz’deki, İspanya devletinde ve bütün dünyadaki milyonların sesini ve yüreğini temsil ediyor; ve biliyoruz ki 78 rejimini ancak, İspanya oligarşisinin otoriter yönelimine karşı bir anti-faşist duvar yükseltmek şeklindeki siyasi ve toplumsal strateji kıracaktır.

Sömürü ve baskının olmadığı, uluslarımızın tamamen özgür olduğu bir topluma ancak mücadeleyle erişebilir ve böylece dünyayı değiştirebiliriz.

Compostela Enternasyonalist Manifestosu bileşeni örgütler olarak, Anna Gabriel’inv e CUP’un tamamen kendi mücadelemiz olarak gördüğümüz mücadeleleriyle dayanışma duygularımızı ifade etmek isteriz.

Yanlış mutabakat ve uzlaşma politikalarıyla karşı karşıya kalmışken, emekçilerin ve halkların kapitalizme ve emperyalizme karşı mücadeledeki tarihsel deneyimi bizlere yegâne yolun mücadele olduğunu öğretti. Bravo Anna!

Yaşasın özgür Katalunya!

Halkların özgürlüğü ve sosyalist bir dünya için!

Hepimiz Anna Gabriel’iz!

21 Şubat 2018

Agora Galiza (Galiçya)

Boltxe (Bask Ülkesi)

Comunistas de Castilla/Kastilya Komünistleri (Kastilya)

CUP (Katalan ülkesi)

Iniciativa Comunista/Komünist İnisiyatif (İspanya)

Natión Andaluza/Endülüs Ulusu (Endülüs)

Plataforma Laboral a Popular/Emekçi ve Halk Platformu (Portekiz)

https://www.lahaine.org/est_espanol.php/con-anna-gabriel-y-su adresinde yayımlanan açıklamadan çevrilmiştir.

Çeviri: Gerçeğin Günlüğü

Gerçeğin Günlüğü’nü, Facebook üzerinden takip etmek için buraya tıklayınız

0 Responses to Sol bağımsızlıkçı hareketlerden Anna Gabriel ile dayanışma açıklaması

Yorum Gönder

Blog içi arama

En çok okunanlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Günlük Arşivi